• Top Stories

    Παππάς παντού!

    Νίκος Παππάς

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς


    Σε αντίθεση με την ισχνή πολιτική παρουσία – σε επίπεδο πρωτοβουλιών – του Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα, η οποία περιορίζεται σχεδόν μόνο στα διεκπεραιωτικά, το νούμερο δύο της κυβέρνησης και του Μαξίμου, o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναλαμβάνει συνεχώς πολιτικές πρωτοβουλίες και αποστολές ενώ έχει πάρει πάνω του όλους τους κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς .

    Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει εγκλωβισμένος στο Μαξίμου, ο ακούραστος Νίκος Παππάς, παρότι ελέγχει απόλυτα ότι συμβαίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ταυτόχρονα περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως τώρα με το τελευταίο ταξίδι του στις ΗΠΑ, μιλάει για λογαριασμό της κυβέρνησης με συνεργάτες του Οbama και άλλους κυβερνητικούς των ΗΠΑ, αναζητά επενδυτές, δίνει συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα και κερδίζει τεράστια προβολή, κυρίως στα ελληνικά ΜΜΕ, τα περισσότερα  των οποίων – αν όχι όλα-  στέκονται  προσοχή μπροστά του.
    Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι μετά τον ανασχηματισμό, που σχεδιάζεται για το επόμενο διάστημα, μπορεί να του ανατεθεί το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης και της Οικονομίας που κατέχει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης. Οι πληροφορίες του MF ωστόσο αναφέρουν ότι δεν ενδιαφέρεται να μετακινηθεί, άρα δεν είναι τόσο πιθανό. Έτσι κι αλλιώς το θέμα των επενδύσεων, αν και αρμοδιότητα του Γιώργου Σταθάκη, ανήκει στον ίδιο και είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες, που επιδιώκουν κάποια επαφή με την κυβέρνηση, σε αυτόν απευθύνονται.Και μπορεί επενδύσεις  για την ώρα να μην υπάρχουν, ποιος αμφιβάλει όμως ότι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να βάλει μπροστά την οικονομία της;  Πάντως, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, που ασχολούνταν προσωπικά με τον τομέα αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ασχολείται.

    Όχι ότι ήταν πάντα όλα ρόδινα για τον Νίκο Παππά.  Στην αρχή υπήρχαν πολλά πρόσωπα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσαν και διαμαρτύρονταν για τις υπερεξουσίες που του είχε παραχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, παραγκωνίζοντας για χάρη του πολλούς άλλους από την παλιά παρέα και τη στενή ομάδα της Κουμουνδούρου.  Οι περισσότεροι ανήκαν στην ομάδα των «53» και σήμερα είτε έχουν φύγει από το κόμμα, είτε έχουν αναλάβει αξιώματα και δεν διαμαρτύρονται  πια.

    Άλλωστε ο πρωθυπουργός το ξεκαθάριζε από την αρχή της διακυβέρνησης σε όλους όσους του έκαναν παράπονα, ότι δεν πρόκειται ποτέ να απομακρύνει τον Νίκο Παππά γιατί είναι ο πιο πολύτιμος συνεργάτης του. Για αυτό και έχει αναθέσει πάνω του τα πιο κρίσιμα θέματα για την πορεία της χώρας. ‘Ήδη πάντως σε κάποιους κύκλους των Αθηνών ακούγεται το όνομά του ως διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, κάποιοι όμως που γνωρίζουν καλά τον ΣΥΡΙΖΑ,  υποστηρίζουν ότι αυτό αποκλείεται να συμβεί, καθώς  μετά την ηγεσία του Τσίπρα δύσκολα θα συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα, το οποίο μετά και τις αποχωρήσεις του περσινού καλοκαιριού έχει μετατραπεί εν πολλοίς σε ένα προσωποκεντρικό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τον προ εξουσίας συλλογικό χαρακτήρα του.

    Μερικές από τις πολλές φωτογραφίες που παρέθεσε ο υπερδραστήριος
    υπουργός Επικρατείας στο τουίτερ

    Πηγή: marketfair.gr

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/goldman-sachs-ekplixi-stin-agora-petreleou-apo-tin-iperprosfora-sto-ellimma/45612

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/fofi-stavros-enas-gamos-pou-den-egine-giati-o-gampros-flertari-ke-me-alli-ti-nd-tou-kiriakou/45574



    ΣΧΟΛΙΑ