• Πολιτική

    Παπαστεργίου: Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας και μπορεί να δώσει λύσεις στη μάχη των πυρκαγιών

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου


    «Μόνο δυο λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου να εντοπιστεί αυτόματα σε ακτίνα 2,5 χλμ. καπνός στην Πεντέλη», επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

    «Αμέσως απεστάλη η ακριβής τοποθεσία, προκειμένου να διασυνδεθεί με τα συστήματα της Πυροσβεστικής. Όλα έγιναν στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις δοκιμές δύο διαφορετικών συστημάτων με εστίες καπνογόνων».

     

    Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη συνθήκη του παρόντος, όχι του μέλλοντος

    Όπως δηλώνει ο κ. Παπαστεργίου:

    «Υπάρχουν δύο παραδοχές που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Η πρώτη είναι ότι το να γίνουμε πιο ανθεκτικοί στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, συνιστά επιβεβλημένη αλλαγή για το σήμερα και όχι για το αύριο. Η δεύτερη έχει να κάνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία επίσης αποτελεί μια συνθήκη του παρόντος και όχι του μέλλοντος.

    Οι πυρκαγιές που έπληξαν διάφορες περιοχές της χώρας μας και αυτό το καλοκαίρι, μας επιβάλλουν ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να επιδείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά και να μην αφήσουμε περιθώριο να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

    Στην Πεντέλη δοκιμάσαμε δύο διαφορετικές λύσεις τεχνολογίας για να δούμε κατά πόσο μπορούμε να ανιχνεύσουμε έγκαιρα εστίες φωτιάς.

    Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης θα αξιολογήσουμε τις δοκιμές που έγιναν, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων που απαιτούνται.

    Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας και μπορεί να δώσει λύσεις, εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία είναι να τις προσαρμόσουμε στις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    Παύλος Μαρινάκης για Κασσελάκη: Οι ηγεσίες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλά η γραμμή μένει ίδια

    Δένδιας: Η Ελλάδα θα επαναδιατυπώνει το «ΟΧΙ» ως νοήμονα απάντηση σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Ο ανταγωνισμός, οι επενδύσεις, το μήνυμα στη φαρμακοβιομηχανία και η σπόντα για τον ΕΟΦ



    ΣΧΟΛΙΑ