ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εν όψει του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, η «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: μία Ελλάδα με Όλους για Όλους», ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.
Ο κ. Παπασταύρου σημείωσε, εν προκειμένω, ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναδείξει σε κυρίαρχη προτεραιότητά του τη συμπερίληψη όλων των συμπολιτών μας, σε κάθε πτυχή της ζωής». Ενώ, παραλλήλως, ευχαρίστησε την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη για την αγαστή συνεργασία τους, μεταξύ άλλων, σε θέματα Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.
Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε, επίσης, ότι «τώρα, ανεβάζουμε ταχύτητα. Έχω την τιμή να παρουσιάζω αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο την “Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: μία Ελλάδα με όλους για όλους”.
Στόχος είναι η άρση των εμποδίων, ώστε το 1 εκατ. συμπολίτες μας με αναπηρία να απολαμβάνουν στην πράξη ίσα δικαιώματα με τον καθένα και την καθεμιά από εμάς. Να απολαμβάνουν ό,τι και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτή είναι η καρδιά του στόχου μας, η “διπλή σύγκλιση”, δηλαδή τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα να απολαμβάνουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο με το γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα και με τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη».
Και, διαβεβαίωσε ότι «η άρση εμποδίων είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, συνταγματική μας υποχρέωση, και, πάνω απ’ όλα, είναι ηθική μας δέσμευση».
Κλείνοντας, «αυτό που θεωρώ ότι πρέπει πρωτίστως να αλλάξουμε είναι νοοτροπία, χρειάζεται ένα reset στον τρόπο σκέψης μας. Και πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα. Είναι οι περιορισμοί, τα εμπόδια που εμείς, η κοινωνία, οι δομές μας, θέτουν. Οι αντιλήψεις μας, οι προκαταλήψεις μας, οι παραλείψεις μας, οι πράξεις μας.
Γι’ αυτό χρειάζεται μία συλλογική αφύπνιση που πρέπει να επιτύχουμε, ώστε οι στόχοι μας να είναι εφικτοί», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέο hedge fund «κοιτάζει» Ελλάδα; Η Elan Capital του Ρένου Δημητρίου εξετάζει το άνοιγμα γραφείου στην Αθήνα
- Πούτιν στο φόρουμ των BRICS: Η Δύση επιχειρεί «απρεπώς» να ανακτήσει την παλιά ηγετική της θέση
- Πόσα χρήματα κέρδισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο NBA πριν επιστρέψει στην Ελλάδα – mononewsTV
- Ναυτιλιακό συνέδριο Ύδρας: Δημόσιος διάλογος για το πλοίο του μέλλοντος, η πυρηνική ενέργεια και η τεχνητή νοημοσύνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.