• Πολιτική

    Παπαγγελόπουλος για διεύρυνση του κατηγορητηρίου: Μόνο με απόφαση της Βουλής – Καταθέτει η Ξένη Δημητρίου

    • Ρεγγίνα Σπυράτου

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Σε νέα δήλωση προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, o οποίος ερευνάται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

    «Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα δεν ωφέλησαν τους άθλιους σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου. Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει σε βάρος μου.

    » Για να αποφύγουν την άμεση γελοιοποίησή τους επιδιώκουν τη διεύρυνση του σαθρού σε βάρος μου κατηγορητηρίου. Μεγαλύτερη απόδειξη της αθωότητάς μου δεν υπάρχει. Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν.

    » Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

    » Τους συμβουλεύω όμως για να κρατήσουν μία ελάχιστη επίφαση νομιμότητας να μην λησμονούν τα άρθρα 86 παρ. 1, 2 και 3 του Συντάγματος και 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003.

    » Συμφώνως με αυτά δίωξη, ανάκριση ή προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση για πράξεις που τυχόν τέλεσα ως υπουργός δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής.

    » Απόφαση, η οποία λαμβάνεται μετά την υποβολή πρότασης 30 τουλάχιστον βουλευτών, με συγκεκριμένη αναφορά στα στοιχεία της αξιόποινης πράξης, διαφορετικά είναι απαράδεκτη.

    » Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Καταθέτει στον Άρειο Πάγο η Ξένη Δημητρίου

    Για τον Ρασπούτιν και το καταγγελλόμενο σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών για μίζες από τη Novartis κλήθηκε να μιλήσει η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

    Αυτή την ώρα καταθέτει ενώπιον του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis.

    Η κα Δημητρίου κλήθηκε σε κατάθεση μετά τις αλλεπάλληλες αναφορές στο πρόσωπο της από τον καταγγέλλοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή.

    «H κα Δημητρίου μου αποκάλυψε το όνομα του Ρασπούτιν. Ρωτήστε την να σας πει ποιος είναι» έχει καταθέσει ο κ. Αγγελής, ενώ πρόσφατα, στην τελευταία του κατάθεση, έχει κατήγγειλε ότι η κα Δημητρίου γνώριζε το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου.

    Η κατάθεση της κ. Δημητρίου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική λόγω του θεσμικού της ρόλου  την επίμαχη χρονική περίοδο.



    ΣΧΟΛΙΑ