• Πολιτική

    Παπαχριστόπουλος: Την Πέμπτη θα παραδώσω την έδρα μου, ακόμα κι αν δεν βρει λύση ο Καμμένος

    • NewsRoom
    Θανάσης Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη προκειμένου να βρει λύση με το ζήτημα που έχει προκύψει με την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ έχει πλέον ο Πάνος Καμμένος, καθώς όπως δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, είναι αποφασισμένος να παραδώσει την έδρα του.

    Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον ρ/σ Focus 103,6 υποστήριξε πως θα περιμένει μέχρι εκείνη την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να βοηθήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

    «Άκουσα την κραυγή αγωνίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι έχει μεθοδεύσει ο κ. Βούτσης τον διαμελισμό του κόμματος των ΑΝ.ΕΛΛ. Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ ήξερα τον κανονισμό. Κι όταν είδα ότι ο Αριστείδης Φωκάς προσχώρησε στους ΑΝ.ΕΛΛ. χάρηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία ένα κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκα, πήρα την έδρα μου κ.λπ. (να διαλυθεί). Κι ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν δυο-τρεις βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν “πιάνεται” η πεντάδα. Για 4-5 μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

    Ο βουλευτής, ο οποίος τάχθηκε με την πλευρά των «προθύμων» τόσο στη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση όσο και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς ωστόσο να διαγραφεί από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, σημείωσε για το θέμα της κύρωσης της Συμφωνίας ότι «η κυβέρνηση υιοθέτησε επιθετική πολιτική κι όχι την επιλογή της αδράνειας, έστω κι αν έχει ένα πρόσκαιρο πολιτικό κόστος» και πρόσθεσε ότι «παλέψαμε για να υπάρχει ασφάλεια στα βόρεια σύνορά μας».

    Με την αποχώρηση του Θ. Παπαχριστόπουλου την έδρα του παίρνει ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ που έχει διαγραφεί από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και είναι βέβαιο πως θα παραμείνει ανεξάρτητος ή θα προσχωρήσει σε άλλη Κ.Ο.



    ΣΧΟΛΙΑ