• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Οι Έλληνες θα μιλάνε για τη μαύρη νύχτα της προδοσία της ιστορίας αιώνων

    • NewsRoom

    Ο Πάνος Καμμένος μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση


    Με την καταγγελία πως η κυβέρνηση, μέσω του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ετοιμάζεται για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος.

    «Ίσως παίρνω το λόγο για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ σε αυτή τη Βουλή. Ήδη επεξεργάζεται η κυβέρνηση την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως έκανε με το Ποτάμι. Δεν θα φιμωθούμε, δεν θα δεχθούμε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε την απαξίωση. Ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια και είμαστε περήφανοι» ανέφερε ο  Πάνος Καμμένος. Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε σε δημοσιογράφο ότι κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος νοείται μόνο, όταν αυτή αποτελείται από πέντε βουλευτές που έχουν εκλεγεί μ’ αυτό το κόμμα (αναφερόμενος στην επερχόμενη παράδοση της έδρας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και την αντικατάστασή του από τον Τέρενς Κουίκ, αλλά και την προσχώρηση στην ομάδα των ΑΝΕΛ του ανεξάρτητου βουλευτή Αριστείδη Φωκά, πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων). «Δεν πειράζει, όμως, έτσι θα καταλάβουν οριστικά κάποιοι ότι δεν παίξαμε εμείς κανένα παιχνίδι με το Σκοπιανό» υπογράμμισε.

    Ο Καμμένος αναφερόμενος προσωπικά στον Τσίπρα τόνισε πως η στάση αυτή είναι αχαριστία, απέναντι σε κάποιον που στήριξε την κυβέρνηση του στη μάχη απέναντι στη διαπλοκή. «Τώρα εξηγείται γιατί γίνεται ο κ. Κουίκ υπουργός, γιατί όταν ο κ. Παπαχριστόπουλός παραιτηθεί, θα τον αντικαταστήσει, προκειμένου να φύγει από την ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ, οφείλω να πω ότι δεν το περίμενα από σας».

    Πάντως, ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανενταχθεί στους ΑΝΕΛ ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.«Αν δεν έρθει ο κ. Νικολόπουλος στους Ανεξάρτητους Ελληνες, χάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στη Βουλή. Αν φύγουμε έτσι, θα καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι εμείς δεν παίξαμε ένα παιχνίδι με το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας δεν κάναμε καμιά συναλλαγή». Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας προφανώς τον ρώτησε πως γίνεται αυτό και αν κάτι τέτοιο ισχύει και ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ισχύει με το άρθρο 15 παράγραφος 3, κύριε πρωθυπουργέ».

    Αναφερόμενος στους πρόθυμους βουλευτές, «έξι Εφιάλτες χρειάζεται ο κ. Τσίπρας και τους έχει βρει. Έξι, ίσως να έχει βρει και παραπάνω. Θα μιλάνε οι Έλληνες για τη μαύρη νύχτα, για προδοσία ιστορίας αιώνων. Πολιτισμός δεν είναι να κόβεις ένα κομμάτι της χώρας σου και να τα πουλάς. Τα Ελγίνεια σου θυμίζουν κάτι φίλε Αλέξη; Αυτά μας τα άρπαξαν οι ξένοι» είπε.

    Από τα βέλη του δεν έλειψαν και τα καρφιά προσωπικά για την  Έλενα Κουντουρά, λέγοντας πως άλλα έλεγε πριν από τέσσερις μήνες και άλλα λέει σήμερα.

    «Όσοι θα ψηφίσετε αυτή τη Σύμβαση, μετατρέπετε τους Μακεδόνες σε μειονότητα των Σλάβων, διαχωρίζετε τους Έλληνες σε βόρειους και νότιους. Ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ σας εκθέτουν κάθε μέρα, παραβιάζοντας καθημερινά την Συμφωνία. Κι εσείς συνεχίζετε ακάθεκτοι τον κατήφορό σας, παραχωρώντας την Μακεδονία στους Σλάβους» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

    «Έφτασε ο πρόεδρος της Βουλής, από τους κύριους εμπνευστές της Συμφωνίας και της διάλυσης των μικρών κομμάτων, να παραληρεί προσβάλλοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσβάλλοντας τον ελληνικό λαό. Κύριε Βούτση, πολιτισμό δεν παράγει το χωράφι, τα εδάφη που λέτε. Πολιτισμό παράγουν οι άνθρωποι. Μήπως δεν ζείτε στην Ελλάδα;», συνέχισε.

    «Αγαπητοί φίλοι, αυτοί θα έχουν το όνομα και εμείς το παρατσούκλι. Εκεί θα μας καταντήσετε. Θα κριθούμε όλοι. Αλλά περισσότερο οι έξι Εφιάλτες. Καλούμαστε να κυρώσουμε μία συμφωνία, που αυτό που κάνει είναι να μετατοπίσει το πρόβλημα στο εσωτερικό της πατρίδας μας».

    Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι συμφωνεί με όσα άκουσε από το βήμα της Βουλής από τον Αντώνη Σαμαρά. «Οι μόνοι που βρισκόμαστε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα είμαστε οι ΑΝΕΛ. Όλοι οι άλλοι έχετε παρασυρθεί από τα συστήματα εξουσίας. Άκουσα τον Αντώνη Σαμαρά από αυτό το βήμα, που τον θεωρώ υπεύθυνο για τη διάλυση της ΝΔ, όταν την μετέτρεψε σε υπερασπιστή του ΠΑΣΟΚ, που διέλυσε τις τράπεζες με τον Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς εδώ επάνω ηγήθηκε μίας ομάδας βουλευτών και είπε το ακριβώς αντίθετο με την ηγεσία της ΝΔ. Κάτι που πιστεύουμε και εμείς, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι η ελληνική» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

    Ο Πάνος Καμμένος άφησε υπονοούμενα κατά της κυβέρνηση και για την υπόθεση Novartis, λέγοντας πως «oταν εισαγγελείς παραιτούνται από την Βιέννη και οι σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές άστο αυτό για παρακάτω, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε μπροστά από ένα ιστορικό γεγονός (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού (video)



    ΣΧΟΛΙΑ