• Πολιτική

    Παγωμένη ατμόσφαιρα στη συνάντηση Πενς-Ερντογάν – Κράτησε μόλις 10 λεπτά

    • NewsRoom


    Παγωμένα πρόσωπα, άκαμπτα σώματα και βλοσυρά βλέμματα κυριάρχησαν στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, στην προσπάθεια των ΗΠΑ για την επίλυση της κρίσης που έφερε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

    Οι χαμηλές προσδοκίες πριν την συνάντηση (μετά και την αλλοπρόσαλλη στάση του Ερντογάν ο οποίος αρχικά δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τον κ. Πενς, πριν αλλάξει τελικά στάση λίγες ώρες αργότερα) φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν, καθώς το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών έδειχνε ιδιαίτερα ψυχρό, όπως φάνηκε από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Ακόμα και στην χειραψία που αντήλλαξαν οι δύο άνδρες κατά την είσοδο του Μάικ Πενς στο γραφείο του Ερντογάν, το κλίμα κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν. Πενς και Ερντογάν, χωρίς το παραμικρό χαμόγελο, προχώρησαν στο σαλόνι του γραφείου του Τούρκου προέδρου,  δείχνοντας με τον τρόπο τους πως  στην πραγματικότητα δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο πλευρές η παραμικρή επιθυμία για τη συνάντηση.

    Μετά τις φωτογραφίες, οι δύο τους έμειναν μόνοι (με παρόντες μόνο τους μεταφραστές) για μόλις 10 λεπτά, πριν δώσουν τελικά τη θέση τους στη διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών χάλασε ακόμα περισσότερο μετά τη δημοσίευση της επιστολής του προέδρου Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (η οποία προκάλεσε ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για το ύφος και την φρασεολογία της) αλλά και την απάντηση των κύκλων του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με τους οποίους η επιστολή κατέληξε στα… σκουπίδια.



    ΣΧΟΛΙΑ