• Πολιτική

    Π. Γερουλάνος: Πώς θα χτίσουμε την κεντροαριστερά του μέλλοντος

    • NewsRoom
    Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει


    Πρέπει να χτίσουμε την κεντροαριστερά του μέλλοντος πάνω στο τρίπτυχο Δημοκρατία-Δημιουργία-Ασφάλεια, λέει ο Παύλος Γερουλάνος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του συμπληρώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε να κάνει το μεγάλο άνοιγμα στην κεντροαριστερά κυρίως λόγω παρωχημένων αντιλήψεων.

    Μιλώντας στον Alpha 98,9, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Το πρώτο που υπολειτουργεί στη χώρα μας είναι η δημοκρατία. Το δεύτερο που δεν λειτουργεί σωστά είναι η δυνατότητα του Έλληνα να δημιουργεί, το γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον ιδιωτικό τομέα. Και το τρίτο είναι η ασφάλεια. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, δεν νιώθει κανείς ίσος πολίτης απέναντι στον νόμο και στο κράτος και αυτό δημιουργεί πηγή ανασφάλειας. Ο κ. Τσίπρας είχε μια μοναδική ευκαιρία να τα διορθώσει όλα αυτά και αντί για αυτό, τα χειροτέρεψε. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο, Δημοκρατία-Δημιουργία-Ασφάλεια πρέπει να χτίσουμε την κεντροαριστερά του μέλλοντος. Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, πρέπει να ριχτούμε όλοι στη μάχη, όσοι έχουμε άποψη, και να φτιάξουμε αυτόν τον χώρο από την αρχή».

    Ακόμη είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, αλλά επίσης δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άνοιγμα που έλεγε πως ήθελε για την Κεντροαριστερά. Και δεν τα κατάφερε γιατί ακολούθησε μια φόρμουλα εντελώς παρωχημένη. Πίστευε ότι με δύο στελέχη εδώ και δύο στελέχη εκεί μπορείς να φτιάξεις μια νέα κεντροαριστερά. Δεν γίνεται έτσι η δουλειά. Πάνω από όλα χρειάζονται θέσεις».

    Σε άλλη συνέντευξή του, στον ΑΘΗΝΑ984, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Πρέπει να συζητάμε για τα πραγματικά θέματα που καίνε την κοινωνία και όχι για τα θέματα που καίνε μερικούς από εμάς μέσα σε κάποιους πολιτικούς χώρους. Στον Δήμο Αθηναίων τι κάναμε; Πήραμε τη μεγάλη ιδέα, Δημοκρατία, Δημιουργία, Ασφάλεια, την κάναμε πρακτική λύση και μετά την πήγαμε στον δρόμο. Αυτό πρέπει να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

    » Και όποιος είναι έτοιμος να υπηρετήσει κάτι τέτοιο για μένα είναι ευπρόσδεκτος. Δεν πιστεύω ότι οι ρήξεις πρέπει να γίνονται σε προσωπικό επίπεδο. Εφόσον υπάρχουν στελέχη μας που μπορούν να πάρουν τις μεγάλες ιδέες, να τις κάνουν πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητά μας, να τις πάνε στον δρόμο και να παλέψουν γι’ αυτές, για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι. Εφόσον βέβαια πάντα συνάδει το αξιακό πλαίσιο το δικό τους με το αξιακό πλαίσιο ενός πολιτικού χώρου όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ».

    Τέλος σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 ο κ. Γερουλάνος σημείωσε: «Πρέπει να φύγουμε το ταχύτερο δυνατό από τη λογική των προσώπων και να πάμε στη λογική του τι πρεσβεύει ο χώρος μας για τον Έλληνα πολίτη και τι λύσεις προτείνουμε για την καθημερινότητά του κόσμου».



    ΣΧΟΛΙΑ