• Πολιτική

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά

    • NewsRoom
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γιάννη Παλαιοκρασσά

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


    Τη λύπη της για τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twiiter η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τονίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε τόσο ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας όσο και ως Επίτροπος Περιβάλλοντος και Αλιείας.

    «Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά. Είχε διακεκριμένη καριέρα ως Έλληνας Υπουργός Οικονομικών και Επίτροπος Περιβάλλοντος και Αλιείας υπό τον Ζακ Ντελόρ. Aποτίω φόρο τιμής στην προνοητικότητά του για τη σημασία της δράσης στην προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

    Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ο κ. Σχοινάς υπογραμμίζει τη «σημαντική προσφορά» του Ιωάννη Παλαιοκρασσά «στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, αλλά και στην Ευρώπη του Ντελόρ».

    Συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς ανέφερε: «Αποχαιρετούμε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά και χαιρετίζουμε τη σημαντική του προσφορά στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης αλλά και στην Ευρώπη του Ντελόρ. Υπερασπιστής της ενάρετης οικονομίας, σύμβολο κατά της τρομοκρατίας, από τους πρώιμους πράσινους Επιτρόπους».

    Διαβάστε επίσης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

    Μητσοτάκης: Αθόρυβος πρωταγωνιστής της δημόσιας ζωής ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς



    ΣΧΟΛΙΑ