• Πολιτική

    Οργή στην Αστυνομία για τις επιθέσεις από αντιεξουσιαστές – «Αυτοπροστατευτείτε» τους λέει τώρα η Παπακώστα

    • NewsRoom
    Σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Η νέα επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, έξω από το Εφετείο, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, προκάλεσε την οργή στους κύκλους της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, το κλίμα βάρυνε περισσότερο μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματιών σύμφωνα με τον οποίο ο επικεφαλής αστυνόμευσης φέρεται να συνέστησε να μη γίνουν συλλήψεις «για να μην οξυνθούν τα πνεύματα»!

    Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών. Ζήτησε μάλιστα να αρθεί το απόρρητο των κλήσεων του επικεφαλής αστυνομικού, ο οποίος μιλούσε στο κινητό του, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι πήρε εντολές άνωθεν να μην υπάρξουν συλλήψεις.

    Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει τη σημερινή επίθεση εναντίον των αστυνομικών, συμπαραστέκεται σε αυτούς για την απρόκλητη βία που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση, για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων.

    «Η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας» αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

    «Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;».

    Κατά την ΠΟΑΣΥ, «η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται».

    Η ΠΟΑΣΥ ζητεί «να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της» και πληροφορεί πως «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του».

    Παπακώστα: Οι αστυνομικοί να εντείνουν την αυτοπροστασία τους

    Σχολιάζοντας το νέο περιστατικό βίας κατά αστυνομικών και τις ανυπαρξία συλλήψεων η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

    Η κα Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έπαιξαν ξύλο αστυνομικοί και αντιεξουσιαστές στην Ευελπίδων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει ξαναγίνει: Ο Ρουβίκωνας ελέγχει ταυτότητες αστυνομικών -Οι απίστευτοι διάλογοι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ