Πολιτική

Οργή Ερντογάν για Μητσοτάκη: Για μένα πια δεν υπάρχει, δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του

  • NewsRoom
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκίας

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκίας


Σε νέες προκλητικές κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μη μπορώντας να κρύψει την έντονη ενόχλησή του για την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τα όσα ανέφερε στο Κογκρέσο, ειδικά για την Τουρκία.

«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ας σκεφτεί μόνος του. Δεν θα του μιλήσω από εδώ και στο εξής. Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στις διαπραγματεύσεις μας αλλά πήγε στις ΗΠΑ και άσκησε κριτική στην Τουρκία», ανέφερε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία στη Γερουσία και τις συστάσεις για μη πώληση F-16 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν είπε: «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Το Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ».

«Η Τουρκία θα λάβει μέτρα για να ολοκληρώσει τις εργασίες για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών 18 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

«Ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτες αμυντικής βιομηχανίας»

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε δώσει ένα ακόμα προεκλογικό «σόου» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατά της διάρκειας της πανηγυρικής τελετής καθέλκυσης του υποβρυχίου Hızırreis (γερμανικής κατασκευής υποβρύχια τύπου «Παπανικολής») στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν φρόντισε να επαναφέρει το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», υποστηρίζοντας πως «τα τελευταία 5 χρόνια τρέχουμε 750 σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό μας ισχυρότερο και πιο αποτρεπτικό, για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας”».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «ο κακός γείτονας μάς έκανε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας» «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Ο κακός γείτονας μετέτρεψε την Τουρκία σε ιδιοκτήτη αμυντικής βιομηχανίας

Μητσοτάκης: Οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις



ΣΧΟΛΙΑ