• Πολιτική

    Opinion Poll: Σαρωτικό προβάδισμα για ΝΔ και Μητσοτάκη – Στις 24 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Μεγάλη ικανοποίηση για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%, καταγράφει νέα έρευνα της εταιρείας Opinion Poll, η οποία επιβεβαιώνει και το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 24%, με το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν αύριο Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 41,5% έναντι 17,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%.

    Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%) είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2%.

     

    Η κυβέρνηση επικροτείται για την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας (76% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%.

    Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

    Σχετικά όμως με τις προτάσεις για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

    Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 55% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 14,8%.

     

    Ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

    Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 545 και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

    Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, απ’ όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ