• Πολιτική

    Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αλλάζει την ποινή για τον ΠΑΟΚ

    • NewsRoom

    Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία τελικά θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη στις 13:00, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της τροπολογίας της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη για την αντιμετώπιση φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.

    Αναφερόμενος στους λόγους κατάθεσης του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλ. Τσακαλώτος είπε ότι η τροπολογία είναι διόρθωση λάθους με ένα άλλο λάθος. Μάλιστα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή, υιοθέτησαν ουσιαστικά την κριτική της ομάδας του Ιβάν Σαββίδη κατά του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας πως αλλοιώνει το πρωτάθλημα.

    Ο κ. Τσακαλώτος ρώτησε εάν είναι αλήθεια ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ελευθέριος Αυγενάκης «έβαλε δύο ανθρώπους του στην επιτροπή», ότι μετά «δεν του άρεσε το πόρισμα» και ότι «για να διορθώσετε τα λάθη φέρατε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ»; Να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες είπε ο κ. Τσακαλώτος.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν δεν σας άρεσε η επιτροπή θα μπορούσατε να είχατε εφαρμόσει νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μια νέα επιτροπή, που να έχει την κάλυψη της (κοινοβουλευτικής) επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων. Δεν σας αρέσει η Βουλή και η λογοδοσία γιαυτό φτάσατε εδώ», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

    Το δικό μας ένστικτο, πρόσθεσε, είναι να ακολουθήσουμε το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής, και να αποχωρήσουμε, διότι είμαστε ενάντια στην τροπολογία αλλά και στον χειρισμό που μας έφτασε στα φαινόμενα «διχασμού» που μας περιέγραψε η υπουργός Πολιτισμού, είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Θέλουμε, όμως, να το ψηφίστε ένας-ένας, μία-μία, με ονομαστική ψηφοφορία. Γιαυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε, όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη αυτού που κάνατε», είπε ο κ. Τσακαλώτος.



    ΣΧΟΛΙΑ