• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Πεντάγωνο για την κρίση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

    • NewsRoom


    Τρεις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απόψε, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

    Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα πλοία που το συνοδεύουν φαίνεται ότι άλλαξαν πορεία, ωστόσο παραμένουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος φαίνεται πως πραγματοποίησε μια μικρή στροφή. Το πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί τις κινήσεις του πλοίου.

    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

    Νωρίτερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να συζητήσουν για την τουρκική προκλητικότητα.

    Λίγο αργότερα, ο κ. Νίκος Δένδιας, με ανακοίνωσή του, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη καταθέσει αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την διευρυνόμενη τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ