• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η άτυπη τηλεδιάσκεψη ενόψει της Συνόδου της 25ης Μαρτίου – Το ζήτημα της Τουρκίας στο επίκεντρο

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην άτυπη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με ομάδα ηγετών, στο πλαίσιο της προπαρασκευής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου 2021, Αθήνα, Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Ολοκληρώθηκε η άτυπη τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ομάδα ηγετών, στο πλαίσιο της προπαρασκευής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου 2021.

    Στην τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβαν επίσης μέρος η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, o Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι,  o Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

    Ο Πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.

    Υπενθυμίζεται πως στην Σύνοδο του Μαρτίου αναμένεται να παρουσιαστεί η έκθεση του Ζοζέπ Μπορέλ για την Τουρκία.



    ΣΧΟΛΙΑ