• Πολιτική

    Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες της μαφίας των φυλακών: Το «δηλητήριο» του Φλώρου και τα «κορίτσια» του Αλβανού

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Συχνότατες τηλεφωνικές συνομιλίες του φερόμενου ως αρχηγού της αλβανικής μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού με τον δικηγόρο που, στο παρελθόν είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση, έξω από το σπίτι του, κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας. Ο Αλβανός βαρυποινίτης Κ.Λ. έχει κατονομάσει τον επιχειρηματία Αρη Φλώρο ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. «Του το είχε αποκαλύψει άλλος κρατούμενος», έχει ισχυριστεί, συμβάλλοντας εν πολλοίς στην πρωτόδικη καταδίκη του επιχειρηματία σε κάθειρξη 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

    Ταυτόχρονα, όμως, μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του Κ.Λ. διαφαίνεται η εμμονή και η προσπάθεια του να εξυφάνει την εμπλοκή του επιχειρηματία σε ακόμα μία υπόθεση: τον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο του 33χρονου Αλβανού Τούσα, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

    “Τον δηλητηρίασε ο Φλώρος”, ακούγεται να λέει σε τηλεφωνικές συνομιλίες του και ζητά βοήθεια άλλοτε από τον δικηγόρο, άλλοτε από δημοσιογράφο για να το αποδείξει.

    Μέσα από αυτή τη δικογραφία διαφαίνεται ότι ο Φλώρος ήταν εκβιαζόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου και όχι ο ηθικός αυτουργός της”, σχολίαζαν εισαγγελικές πηγές.

    Ισως, δηλαδή, αυτή η δικογραφία με τους κυνικούς και χειμαρρώδεις διαλόγους μεταξύ ανθρώπων που φέρονται να έδιναν ή να εκτελούσαν εντολές για τη δολοφονία “αδελφικών φίλων” να “βγάλει” όχι μόνο νέους κατηγορουμένους αλλά και ενδεχόμενες μελλοντικές αθωώσεις.

    «Το δηλητήριο του Φλώρου»

    Πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών με αναφορά στο όνομα του Αρη Φλώρου, κατέγραψε, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, ο “κοριός”. Ο φερόμενος ως αρχηγός της “φυλακισμένης” εγκληματικής οργάνωσης, με τα συμβόλαια θανάτου και τους εκβιασμούς, τηλεφωνούσε σε όποιον και όποτε ήθελε, μέσα από το κελί του, από διαφορετικά μάλιστα κινητά τηλέφωνα και συνδέσεις που, προφανώς ανενόχλητος, είχε στην κατοχή του.

    Τι κι αν δεν εντοπίστηκε ούτε ένα κινητό, όταν πριν από λίγες ημέρες έγινε “αιφνίδιος” έλεγχος στο κελί του. “Πρόλαβε να τα δώσει σε κρατούμενους άλλης πτέρυγας”, σχολίαζαν οι γνωρίζοντες την υπόθεση.

    Ο βαρυποινίτης ακούγεται να αναζητά τρόπο για να αποδείξει ότι ο θάνατος του συνομήλικου συμπατριώτη του Τούσα, στις 27 Ιανουαρίου, μέσα σε κελί του Κορυδαλλού, δεν επήλθε από χρήση ναρκωτικών ουσιών ή φυσικά αίτια, αλλά από κάποιο δηλητήριο που του έδωσε ο Αρης Φλώρος.

    Ο Κ.Λ. ψάχνει βοήθεια μέχρι και από δημοσιογράφο.

    Του τηλεφωνεί και ο “κοριός” καταγράφει:

    Κ.Λ.: Εχω ένα κομμάτι από το δηλητήριο του Φλώρου, που έβαλε τότε (σ.σ. στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ότι ο επιχειρηματίας αποπειράθηκε να δηλητηριάσει και τον ίδιο).

    Δημοσιογράφος: Γιατί είχαν πάει κι εσένα να σε δηλητηριάσουν, έτσι δεν είναι;

    Κ.Λ.: Μπράβο… Μπράβο… Και έχω τέτοιο και θέλω να γίνει μία, να κάνουμε μεταξύ μας μία εξέταση θανάτου, που λέει ο λόγος. (…) Και άμα είναι και ταιριάζει το δηλητήριο, αν είναι το ίδιο που δώσανε στο παιδί, τότε θα έχουμε πρόβλημα με τον κ.Φλώρο.

    Ο Τούσα ήταν μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (ένας εκ των τριών ηθικών αυτουργών κατηγορείται ότι είναι ο 33χρονος Κ.Λ., με δεύτερο τον δολοφονημένο Μπάκο).

    «Το καλό χαρτί»

    Ο Κ.Λ. ζητά βοήθεια για να “αποκαλύψει” τον Φλώρο και από τον δικηγόρο που παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή του από τα πυρά των δύο Αλβανών (είναι οι ίδιοι που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου).

    Του ζητά χαρακτηριστικά:

    Να με μάθεις τι πρέπει να γράψω ή να βρω έναν άνθρωπο απ” αυτά, για να μου φτιάξει ένα ωραίο χαρτί, γιατί αν γίνεται και αυτό το δηλητήριο είναι το ίδιο που σκοτώθηκε ο Μπαρδίλ, τότε εννοούμε ότι είναι ο Φλώρος πίσω απ’ όλα αυτά.”

    Στα τέλη Ιανουαρίου, ο 33χρονος ξανατηλεφωνεί στον δικηγόρο και ο τελευταίος του λέει ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί βρίσκεται στη δευτεροβάθμια δίκη της Energa, με βασικό κατηγορούμενο τον Αρη Φλώρο.

    Ο Αλβανός επιμένει:

    Κ.Λ.: Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

    Δικηγόρος: Οχι δεν θα βγάλω τίποτα ακόμα.

    Κ.Λ.: Ακουσε με λίγο… Να το βγάλεις για έκπληξη, για την ημέρα του 2 εκατομμύρια και του 5 εκατομμύρια. Κατάλαβες;

    Το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ο Αρης Φλώρος έχει ισχυριστεί ότι του είχαν ζητήσει εκβιαστικά οι Αλβανοί που τον ενέπλεξαν στην απόπειρα δολοφονίας, για να ανακαλέσουν τα όσα έχουν πει.

    Σε άλλη τηλεφωνική του συνομιλία, ο βαρυποινίτης ακούγεται να λέει πως αν αποδειχθεί ότι “φταίει το δηλητήριο, σκέφτεται να στραφεί δικαστικά, μαζί με τον αδελφό του θανόντα, εναντίον της φυλακής και του υπουργείου Δικαιοσύνης για να διεκδικήσει αποζημίωση”.

    Οι συνομιλίες με τον δικηγόρο και τα «κορίτσια»

    Ο φερόμενος ως αρχηγός της αλβανικής μαφίας του Κορυδαλλού συνομιλεί συχνά-πυκνά με το συγκεκριμένο δικηγόρο και για άλλα θέματα. Φαίνεται να έχει τέτοια οικειότητα μαζί του που ακούγεται να του δίνει εντολές για μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων ή να ζητά χρήματα από τον ίδιο.

    Θα στείλω ένα παιδί από το γραφείο σου, δώσε του όσα χρήματα μπορείς”, λέει σε μία συνομιλία του ενώ σε άλλη του ζητά:

    Να καταθέσεις αμέσως τα λεφτά στο λογαριασμό της …. (σ.σ. αναφέρει το όνοματεπώνυμο της). Αγόρασε και νέες τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές για να αντικαταστήσουμε τις παλιές.”

    Η αστυνομία λέει ότι στο σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας εντοπίστηκαν οι 2 Αλβανοί που απέδρασαν από τον Κορυδαλλό την Πρωτοχρονιά.

    Σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Αλβανός φαίνεται ότι προσέτρεχε στο συγκεκριμένο δικηγόρο. Εκείνον βέβαια δεν τον αποκαλεί “το κορίτσι μου”, όπως έκανε με άλλα, εκτός φυλακής, πρόσωπα (γνωστά ή άγνωστα στην αστυνομική έρευνα) που του έκαναν διάφορες δουλειές. 

    “Τα κορίτσια” είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί γι΄ αυτούς.

    Στις 14 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα της άγριας δολοφονίας του Αρμπέρ Μπάκο, ο 33χρονος (αφού προηγουμένως είχε τηλεφωνήσει στον ομοεθνή του που κατέσφαξε το συγκρατούμενο τους, για να τον επιπλήξει επειδή δεν έκανε τη δουλειά μόνος του, μέσα στο θάλαμο, αλλά στο διάδρομο όπου υπήρχαν κάμερες, εμπλέκοντας και άλλο κρατούμενο), ζητά από το δικηγόρο να του βρει έναν καλό… δικηγόρο για να βοηθήσει τον δεύτερο κατηγορούμενο για τη δολοφονία που μπλέχτηκε… άδικα.

    Κ.Λ.:Τι έγινε, της πουτ… το κάγκελο έγινε. Θέλω μου βρεις έναν καλό δικηγόρο. Ο ένας είχε τη δουλειά του, απλά ο άλλος μπήκε στη μέση να βοηθήσει και κινδυνεύει και ο άλλος.

    Πλέον, ο Κ.Λ. κατηγορείται και για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μπάκο.

    Θα περάσω από ‘δω και πέρα κι εγώ καλά γιατί βγήκε από τη μέση ένας προδότης. Τώρα είμαστε μια χαρά”, ακούγεται να λέει σε τηλεφωνική συνομιλία του με άγνωστο άνδρα.

    Αναζητούν σχέσεις με Κούρδους και άλλους δικηγόρους

    Οι στενές σχέσεις του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης με Κούρδους κρατούμενους βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών. Συνδέει κάτι τις δύο πλευρές; Απομένει να αποδειχθεί.

    Αντικείμενο της έρευνας θα είναι και τα τηλεφωνήματα του 33χρονου Αλβανού σε άλλους δικηγόρους, αλλά και οι αναφορές που κάνει σε ονόματα μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας.



    ΣΧΟΛΙΑ