• Πολιτική

    Αν οδηγείς στην Κρήτη πρέπει να προσέχεις… λίγο παραπάνω

    • NewsRoom


    Δεν συμβαίνουν -όπως φαίνεται από τα δεδομένα- τόσα πολύνεκρα τροχαία τυχαία στον οδικό άξονα της Κρήτης. Με οδηγούς που κάνουν του κεφαλιού τους αγνοώντας τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μη συμβούν ατυχήματα και δυστυχώς πολλές φορές δυστυχήματα στον δρόμο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία του νησιού περισσότερες από 1.400 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο από 26 ως 28 Ιανουαρίου, στην Κρήτη. Στο πλαίσιο των ελέγχων για την οδική ασφάλεια συγκροτήθηκαν 156 συνεργεία, τα οποία έκαναν εκτεταμένους ελέγχους σε 3.897 οχήματα, βεβαιώνοντας συνολικά 1.410 παραβάσεις.

    Πιο συγκεκριμένα οι 136 παραβάσεις αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, 181 μη χρήση κράνους, 179 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 71 οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 66 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, 16 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47 για αντικανονικό προσπέρασμα, 35 για επικίνδυνους ελιγμούς και 16 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Επίσης, βεβαιώθηκαν 626 παραβάσεις άλλων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Φωτογραφία από το πολύνεκρο τροχαίο στο Ηράκλειο τις πρώτες μέρες του 2018, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ένα μελλόνυμφο ζευγάρι και η μητέρα της κοπέλας

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο με 3 νεκρούς και 4 τραυματίες (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ