• Πολιτική

    ΟΑΣΘ: Χρέη 86 εκατ. ευρώ άφησε η διοίκηση του Στέλιου Παππά

    • NewsRoom


    Χρέη ύψους 86 εκατ. ευρώ πρόλαβε να δημιουργήσει μέσα σε διάστημα δύο ετών που είχε τα ηνία του ΟΑΣΘ η διοίκηση υπό τον Στέλιο Παππά, αναφέρει η voria.gr.

    Την ίδια ώρα η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε φέσι στον Οργανισμό ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ καθώς δεν κατέβαλε τα ποσά τα οποία όφειλε για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και άλλων οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

    Τις ημέρες αυτές η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλει για να βγάλει όσα περισσότερα λεωφορεία μπορεί στους δρόμους, επιχειρεί να διαπιστώσει και τι ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Σπανό, από μία πρώτη διερεύνηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι ο ΟΑΣΘ οφείλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, δηλαδή στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και σε προμηθευτές.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, τα χρέη προς την Εφορία τα οποία προέρχονται κυρίως από την μη καταβολή του ΦΠΑ, ανέρχονται σε περίπου 48,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα έχουν συσσωρευτεί χρέη και προς τον ΕΦΚΑ της τάξης των 27,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε διάστημα μόλις δύο ετών ο ΟΑΣΘ φέσωσε το ελληνικό δημόσιο με 76 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο αυτά δεν είναι τα μοναδικά χρέη. Φεύγοντας η διοίκηση του κ. Παππά άφησε απλήρωτους λογαριασμούς προς διάφορους προμηθευτές ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ. “Καθημερινά έρχονται προμηθευτές οι οποίοι ζητούν να τους εξοφλήσουμε οφειλές παλαιότερων μηνών που παρέμειναν απλήρωτες” αναφέρει στην Voria.gr o διευθύνων σύμβουλος κ. Σπανός.



    ΣΧΟΛΙΑ