• Top Stories

    Ο Τσακαλώτος κρατάει τις αποστάσεις του…

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλωτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον τελευταίο καιρό, από τις οποίες αχνοφαίνεται μια τάση διαφοροποίησης από ό,τι λέγεται και γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου και πέριξ αυτού.

    Χθες σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ-3, έκανε μια πολύ συγκεκριμένη αναφορά για τον Μανώλη Πετσίτη λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα σχολιάσει, δεν τον ξέρει. Και πρόσθεσε με μια υποψία αιχμής ότι εάν τον δει τώρα σε παράταξη με άλλους, όπως… στην αστυνομία, δεν θα τον αναγνωρίσει.

    Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος έδειξε να διαφοροποιείται και στην υπόθεση της Novartis: «Ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικαστής είμαι και ούτε επιθυμώ να είμαι» απάντησε και πρόσθεσε ότι είναι θέμα της δικαιοσύνης και πως «το πιο σημαντικό είναι να θωρακίσουμε το σύστημα της υγείας για να μην έχουμε ξανά τέτοια φαινόμενα. Και αυτό κάνει το υπουργείο Υγείας».

    Ο υπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις και από την κυβερνητική γραμμή για το 6μηνο Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, λέγοντας πως «ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση, υπάρχει υπουργικό συμβούλιο και συλλογική ευθύνη. Και για τα καλά και για τους συμβιβασμούς. Αλλιώς είναι σύνθεση βαρόνων».

    Εξάλλου, υπήρξε και η προχθεσινή δήλωσή του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει καμένη γη στην ΝΔ, για την οποία επικρίθηκε ότι προεξοφλεί την ήττα του κόμματός του στις εκλογές. «Αν η ΝΔ μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμένη γη είναι μια αστεία υπόθεση, τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος» είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

    Όσο για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών, είπε πως αυτό το αποφασίζει ο πρωθυπουργός. Όμως, πρόσθεσε -συμφωνώντας εδώ με τον πρωθυπουργό- ότι «το οικονομικό επιτελείο λέει ‘όσο πιο μακριά τόσο καλύτερα’».

    Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως «έχω δουλειά εδώ να κάνω και απέκλεισα τον εαυτό μου από αυτήν τη συζήτηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Κύρτσος: Ο Τσακαλώτος διεκδικεί την θέση του Έλληνα επιτρόπου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «πονηρή» πρόταση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και οι σκέψεις του υπουργού Οικονομικών



    ΣΧΟΛΙΑ