• Πολιτική

    Ο Τραμπ ανακοίνωσε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας: «Είμαι έτοιμος να καταστρέψω την τουρκική οικονομία»

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Βαριές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ανακοίνωσε τελικά ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας πράξη τις απειλές του προς την Άγκυρα για την στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία κατά των Κούρδων.

    Με μια μακροσκελή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως «σύντομα θα εκδοθεί εκτελεστικό διάταγμα επιβολής κυρώσεων εναντίον νυν και πρώην μελών της Τουρκικής κυβέρνησης καθώς και κάθε προσώπου που μετέχει στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στη Συρία. Ως εκ τούτου επανέρχονται στο 50% οι δασμοί στα προϊόντα χάλυβα της Τουρκίας, ενώ παγώνουν οι διαπραγματεύσεις από το υπουργείο Εμπορίου για εμπορική συμφωνία με την Τουρκία ύψους 100 δισ. δολαρίων».

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ξεκαθάρισε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «η δράση της Τουρκίας προκαλεί ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί προϋποθέσεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου», ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «είμαι έτοιμος να καταστρέψω τάχιστα την τουρκική οικονομία αν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτό το επικίνδυνο και καταστροφικό μονοπάτι».

    Τέλος, όπως αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, τα αμερικανικά στρατεύματα που αποσύρθηκαν από τη Συρία θα αναπτυχθούν εκ νέου και θα παραμείνουν στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάστασης.



    ΣΧΟΛΙΑ