• Πολιτική

    Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλά ξανά τη ΝΔ για τηλεοπτικό debate Τσίπρα-Μητσοτάκη

    • NewsRoom

    Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας- Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την επικοινωνιακή ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθούν να επιστρατεύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, επαναφέροντας το αίτημα για το τηλεοπτικό debate με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός πως την επόμενη εβδομάδα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν μια μακρά και αναλυτική αντιπαράθεση στη Βουλή.

    Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επισήμως πρόσκληση στη ΝΔ, μέσω επιστολής της εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ράνιας Σβίγκου προς την ομόλογό της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Ζαχαράκη. Στην επιστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης αποκλειστικά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς όπως υποστηρίζει, είναι ζήτημα «μέγιστης πολιτικής σημασίας».

    Πάντως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα γίνει στη Βουλή, ενώπιον όλου του ελληνικού λαού, σε μια διαδικασία που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να προστατέψουν τον προκλητικό αναπληρωτή άμυνας Παύλο Πολάκη.

    Η πλήρης επιστολή έχει ως εξής:

    “Αθήνα, 2 Μαΐου 2019

    Προς την Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ,

    κ. Σοφία Ζαχαράκη

    Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,

    Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε. αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.

    Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στη σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.

    Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.

    Με τιμή,

    Ράνια Σβίγκου

    Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τη ΔΕΗ «ωρολογιακή βόμβα» – Η επόμενη μέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κορδέλες σε εργοτάξια κόβει ο Τσίπρας – Ο «κακός» Σπίρτζης



    ΣΧΟΛΙΑ