• Πολιτική

    Ο Σαλβίνι ρίχνει το φταίξιμο στα Πέντε Αστέρια για την κατάρρευση της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    Salvini Σαλβίνι

    Ματτέο Σαλβίνι


    Αμετανόητος για τις κινήσεις του που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο  αρχηγός της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι μιλώντας στην Γερουσία.

    Επικαλούμενος «την προστασία της Παρθένου Μαρίας», ο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι θα «ξαναέκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα» ενώ επέκρινε τους πρώην συμμάχους του του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για την κατάρρευση της κυβέρνησης.

    «Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα», είπε ο Σαλβίνι κατηγορώντας επίσης τους άλλους κοινοβουλευτικούς ότι «φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία». Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020 και να ψηφίσει μια μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου πριν οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

    Ο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ίδιος είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

    «Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.

    Νωρίτερα πάντως, ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την θέση του πρωθυπουργού, βάζοντας τέλος στην κυβέρνηση συνεργασίας του Κινήματος Πέντε Αστέρων με την Λέγκα.



    ΣΧΟΛΙΑ