• Πολιτική

    Ο Παππάς «κατάλαβε» πως ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα μειώσει τη φορολογία!

    • NewsRoom
    Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Την λογική της «κοπτοραπτικής» και της διαστρέβλωσης συνεχίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής «αποκάλυψε» πως η «κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη» περιλαμβάνει την μη μείωση της φορολογίας, κόντρα στα όσα αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα της ΝΔ!

    «Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν έχει σκοπό να μειώσει φόρους αν -ο μη γένοιτο- κερδίσει τις εκλογές» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί μείωσης των φόρων.

    Όπως είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, ανέφερε ότι «καμία μείωση φόρων δεν προβλέπεται για το 2019», «όλες οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται επικρέμονται από μνημονιακού τύπου περικοπές δαπανών, που δεν εξηγεί ποιες θα είναι»!

    «Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρυφτεί και η χαρά για τα μνημόνια δεν τον αφήνει» δήλωσε ο Ν. Παππάς.

    Πάντως, στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως εντός του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει στην ψήφιση του νέο φορολογικού συστήματος, ενώ οι πρώτες μειώσεις φόρων θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου του 2020. «Η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο θα ψηφίσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού και η μείωση των φόρων θα ξεκινήσει από την 1-1-2020. Έχουμε τη δυνατότητα και είμαστε σίγουροι, μεταξύ άλλων, για τη μείωση ΕΝΦΙΑ, εισαγωγικό συντελεστή στο 9%, διατήρηση αφορολόγητου, μείωση φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 24%», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάτι το οποίο όπως φαίνεται δεν… άκουσε ο κ. Παππάς.

    Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως μέσα στο 2019 θα παραμείνουν οι φόροι όπως είναι σήμερα καθώς λόγω της παροχολογίας του Αλέξη Τσίπρα έχει εξαντληθεί ολόκληρος ο δημοσιονομικός χώρος. Για τον λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε άλλωστε πως πρόθεσή του είναι να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% που υπέγραψε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ