• Πολιτική

    Ο Μητσοτάκης κόβει τη συζήτηση για νέα μέτρα – Έκκληση στους πολίτες για τρίτη δόση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με πάνω από 300 νεκρούς σε 96 ώρες –και 1.000 μέσα στον Νοέμβριο– από τoν κορονοϊό, χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά και εκατοντάδες διασωληνωμένους, είναι προφανές ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια νέα φάση έξαρσης της πανδημίας, όπως άλλωστε και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στα χέρια του ήδη μία σειρά καινούργιων στοιχείων που καταγράφουν τη μικρή μεν, αλλά σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμούς, κάτι που ενισχύσει την επιλογή του να μην προχωρήσει σε νέα μέτρα, αποφάσισε να απευθυνθεί για άλλη μία φορά στους πολίτες, ώστε να τους καλέσει να εμβολιασθούν.

    Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε τηλεοπτική δήλωση  υπαγορεύεται και από την αναγκαιότητα να υπάρξει, κατά το δυνατόν, «σιωπητήριο» στην πολυφωνία υπουργών αλλά και επιστημόνων στα μέσα ενημέρωσης, καθώς εκτιμάται ότι η υπερέκθεση αυτών, δημιουργεί ή επιτείνει τη σύγχυση στους πολίτες και λειτουργεί εν τέλει ανασχετικά στην τήρηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα θα επιχειρήσει να μεταδώσει τρία μηνύματα:

    • Την ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης να μην ακολουθήσει το λεγόμενο “μοντέλο της Αυστρίας”. Ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει ότι η Ελλάδα δε θα πάρει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, βάζοντας στο στόχαστρο της τους ανεμβολίαστους. Με αυτή τη διαβεβαίωση θα θελήσει να σημειώσει ότι τα Χριστούγεννα που έρχονται, οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες θα είναι ανοιχτές.
    • Την παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων στην επικράτεια κάνοντας ειδική αναφορά στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα δεν αποκλείεται να “φωτογραφίσει” και την επιστράτευση των γιατρών, αιτιολογώντας την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας.
    • Την ικανοποίηση του για την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στο πρόγραμμα “Ελευθερία” που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για 192.000 ραντεβού Α’ δόσης από τη 1η Νοεμβρίου και της τρίτης δόσης και θα επιμείνει στο ότι πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη και να μην αμελήσουν οι πολίτες, ιδίως οι άνω των 60, τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση.

    Γεγονός είναι ότι η  κυβέρνηση έχει βάλει «πάγο», τουλάχιστον προς το παρόν, σε μια σειρά προτάσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για νέα περιοριστικά μέτρα. Ενδεικτική είναι η ένταση που υπάρχει – και καταγράφηκε στη συνεδρίαση των επιδημιολόγων το απόγευμα της Τρίτης – μεταξύ του υπουργού Υγείας και μελών της επιτροπής μετά την άρνηση του Θάνου Πλεύρη να ληφθούν επιπλέον μέτρα στην εστίαση, όπως η επαναφορά των αποστάσεων αλλά και του μάξιμουμ αριθμού πελατών ανά τραπέζι.

    Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, στην παρούσα φάση ,έχει επιλέξει την οδό της αύξησης των εμβολιασμών και όχι των αυστηρών μέτρων ως ανάχωμα στην πανδημία.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Κατηγορηματικό «όχι» στο lockdown – Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ