• Πολιτική

    Ο Μεϊμαράκης στήριξε Παπαδημούλη για την θέση του αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Δημήτρης Παπαδημούλης


    Αναταραχή προκάλεσε στην ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας η «γραμμή» που έδωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.

    Η τοποθέτηση Μεϊμαράκη υπέρ Παπαδημούλης ερχόταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του ΕΛΚ, αφού ο επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ είχε αποκλείσει από την σχετική λίστα τον Έλληνα ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο επειδή τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και επειδή ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν από τους πιο μεγάλους πολέμιους του Βέμπερ.

    Η γραμμή Μεϊμαράκη να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «ως Έλληνας», αφού το ΕΛΚ δεν είχε κανέναν Έλληνα στην λίστα φαίνεται πως συνάντησε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Γιατί εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ που δήλωσε ότι δεν τον ψήφισε, και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αντέδρασε, αν και οι πληροφορίες λένε ότι στο τέλος συμφώνησε.

    Δεδομένο θεωρείται πάντως ότι δεν τον ψήφισαν ούτε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση.

    Τελικώς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και στον ίδιο προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.



    ΣΧΟΛΙΑ