• Πολιτική

    Ο Λαβρόφ απειλεί: Θα υπάρξουν συνέπειες για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα


    «Τέτοιες πράξεις θα έχουν συνέπειες», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria και το Reuters.

    Σημειώνεται ότι την Παρασκευή απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες από την Αθήνα, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή προσπάθεια παρέμβασης.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, οι διπλωμάτες φέρονται να έχουν επιχειρήσει να δωροδοκήσουν στρατιωτικούς, κληρικούς και ακροδεξιά στοιχεία, ώστε να στηρίξουν λαϊκή αντίσταση κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό θέμα με την πΓΔΜ.

    «Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν μια κατάρρευση των συνομιλιών», δήλωσε υψηλόβαθμος Έλληνας διπλωμάτης. «Αναβάθμισαν τον βαθμό εμπλοκής τους στη Μακεδονία και τη Θράκη».

    Η ελληνική κυβέρνηση τόνισε πως δεν θα ανεχτεί συμπεριφορές που «παραβιάζουν το ελληνικό δίκαιο και δεν σέβονται το ελληνικό κράτος».

    Αξιωματούχοι στη Μόσχα προειδοποιούσαν ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Έλληνες διπλωμάτες, ενώ ανεστάλησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Να ενημερωθεί η Βουλή για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Ρώσοι διπλωμάτες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν Ελληνες με 30.000 ευρώ;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί αμερικανικής ανάμειξης



    ΣΧΟΛΙΑ