ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο: Πρόεδρος ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και Εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας
Στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του βρέθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης.
Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευσαν βουλευτές που στηρίζουν το Κίνημα Δημοκρατίας όπως ο Αλέκος Αυλωνίτης, η Κυριακή Μάλαμα και η Γιώτα Πούλου.
Στο πλευρό του ήταν και ο αγωνιστής του Πολυτεχνείου Σωτήρης Τσιακμάκης.
Όπως έχει ανακοινωθεί, αυτό είναι και το πρώτο επίσημο βήμα για τη συγκρότηση του νέου σχήματος, ενώ θα ακολουθήσουν και όλες οι κινήσεις για την πανελλαδική δικτύωση του κόμματος, την εγκατάσταση σε γραφεία και κυρίως τη διαμόρφωση του οργανωτικού πυρήνα – συλλογικά ηγετικά όργανα και προσδιορισμός του ιδρυτικού συνεδρίου.
Για ένα νέο ξεκίνημα στην πολιτική ζωή του τόπου έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του Κινήματος Δημοκρατίας με 1133 υπογραφές.
Στις δηλώσεις του τόνισε πως πρόκειται για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τους αποκλεισμένους έξω από μία πόρτα, εννοώντας όσα έγιναν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά από εδώ και πέρα αγκαλιάζει όλη την ελληνική κοινωνία και θα παλέψει για την αξιοπρέπεια που έχει χάσει ο ελληνικός λαός.
«Το Κίνημα Δημοκρατίας αρχίζει σήμερα και θεσμικά. Θα είναι ένα κόμμα συμμετοχικό, ανεξάρτητο, πατριωτικό. Θα υπηρετήσει το πολίτευμα εμβαθύνοντας τη δημοκρατία, πάντα γειωμένο στην κοινωνία», σημείωσε, ενώ δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός έχει απογοητευθεί τα τελευταία χρόνια από το «σάπιο πολιτικό σύστημα», μολονότι αναγνώρισε ότι τα 50 χρόνια μεταπολίτευσης έχουν προσφέρει πολλά στην κοινωνία μας: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός της Ευρώπης, το μαύρο πρόβατο. Τα επόμενα 50 χρόνια πρέπει να είναι αλλιώς. Η τελευταία θέση στην αξιοπρέπεια του λαού δεν είναι το πεπρωμένο μας. Είναι στα χέρια μας να το αλλάξουμε. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν τεράστιες τομές και να αλλάξει η πολιτική μας κουλτούρα. Πρέπει να λογοδοτούμε στους πολίτες κι όχι να χειραγωγούμε το δημόσιο διάλογο υποστηρίζοντας μια μικρή οικογενειοκρατική οικονομική ολιγαρχία».
Ο κ. Κασσελάκης επανάλαβε, εξάλλου, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το Κίνημα Δημοκρατίας είναι η Ιστορία που γράφουν οι πολλοί όταν σπάνε τον τοίχο που τους έχτισαν οι λίγοι.
Διαβάστε επίσης:
Σταϊκούρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτιμούμε ότι θα έχουμε 60.000 λιγότερες μετακινήσεις οχημάτων
Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν ήδη κλειστεί 2.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία
Διαμαρτυρία των ναυτών και των καβοδετών του Πορθμείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (ΣΦΕΕ): Η ταχύτητα είναι η λέξη-κλειδί για να μην μένουν «κλειδωμένοι» οι βιοδείκτες στην Ογκολογία
- Μειωμένες πωλήσεις και κέρδη για τη Rolex στην Ελλάδα
- H Κίμπι και τα ελληνικά F-35, το μπλόκο στα troll, το λάθος του Ντόκου, το πρώτο στρατόπεδο για drones και η εκτίμηση για Σαμαρά
- Άβραμ Γκραντ: Από οικογένεια επιζώντων του Ολοκαυτώματος στον Αμπράμοβιτς, διάδοχος του Μουρίνιο και πλέον σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.