• Πολιτική

    Ο Γιάννης Λαγός επιχειρεί να μπλοκάρει τη φυλάκιση του -Στις φυλακές Δομοκού οι πρώην βουλευτές

    Γιάννης Λαγός

    Γιάννης Λαγός


    Να μπλοκάρει την άρση της ευρωασυλίας του και συνεπώς και τη φυλάκιση του, θα επιχειρήσει ο Γιάννης Λαγός.

    Την ώρα που τα φυλακιστήρια 37 καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής είναι έτοιμα και οι φυλακές Δομοκού ετοιμάζονται να υποδεχθούν την ηγετική ομάδα και στο σύνολο τους 11 πρώην βουλευτές, ο Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ετοιμάζει με τον Βέλγο δικηγόρο του προσφυγή στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

    Περιμένει πρώτα να πάρει το εφετήριο που θα του αποσταλεί από την Αθήνα, καθώς σήμερα ο δικηγόρος του ασκεί έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

    Το απόσπασμα της απόφασης αναμένεται εντός της ημέρας να σταλεί από την Εισαγγελία Εφετών μέσω Αρείου Πάγου στην Ευρωβουλή με το αίτημα να αρθεί η ασυλία του για να εκτελεστεί η καταδίκη των 13 χρόνων και 8 μηνών.

    Ό Λαγός σκοπεύει να προσφύγει στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ζητώντας το ελληνικό αίτημα να απορριφθεί χωρίς καν να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Επικαλείται τον Κανονισμό λειτουργίας της Ευρωβουλής που ορίζει ότι η ασυλία αίρεται όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη, καταδίκη δηλαδή και από το Εφετείο.

    Οι καταδικασθέντες της ΧΑ που κρατούνται στη ΓΑΔΑ δεν θα οδηγηθούν τελικά στον εισαγγελέα εκτέλεση ποινών στο Εφετείο, λόγω των μέτρων για τη πρόληψη του κορονοϊου.

    Τα φυλακιστήρια τους ήδη έχουν σταλεί στην αστυνομία.

    Με έκτακτες μεταγωγές αναμένεται η πλειονότητα (περίπου 30) θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Ανάμεσα τους όλοι οι βουλευτές.

    Οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο (ανάμεσα τους ο Ρουπακιάς) και στις φυλακές Τρικάλων.



    ΣΧΟΛΙΑ