• Πολιτική

    Ο. Γεροβασίλη: Ποια εκτροπή κ. Μητσοτάκη; Είδατε πουθενά τανκς;

    • NewsRoom
    Γεροβασίλη

    Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη


    Τα τανκς… επιστράτευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για να απαντήσει στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος έπειτα από την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο μίλησε για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής εκλογών.

    Η κ. Γεροβασίλη ήταν καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και απάντησε live στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «μιλά για δημοκρατική εκτροπή σαν να βγήκαν τα τανκς στη χώρα. Εγώ θα έπρεπε να μιλάω γι’ αυτό γιατί η ΝΔ βάζει εμπόδια στην εφαρμογή του Συντάγματος» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το αίτημα για εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε «επανέλαβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προβληματισμό μου για την υπονόμευση και των δημοκρατικών θεσμών. Του εξήγησα γιατί για τη Νέα Δημοκρατία η μόνη λύση είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

    Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε «κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες». Επεσήμανε δε, ότι στην πρόταση της ΝΔ για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών «οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

    1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

    2. Καταργεί τον διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από “αδειοδοτική διαδικασία”, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο».

    Τόνισε δε ότι «κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς τον νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόλεμος για το μυστικό ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φίλης τώρα ξηλώνει εκπαιδευτικούς – “φαντάσματα” – Υπεγράφησαν οι πρώτες απολύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ