• Top Stories

    Γεροβασίλη: Αστυνομικοί οι κουκουλοφόροι που μπήκαν στην Βουλή την ώρα των επεισοδίων

    • NewsRoom

    Η Όλγα Γεροβασίλη που αναλαμβάνει Κυβερνητική Εκπρόσωπος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης απευθύνεται στους δημοσιογράφους, πριν την είσοδο της στο Προεδρικό Μέγαρο, για την ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Σάββατο 18 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.


    Οι κουκουλοφόροι που καταγράφηκαν σε βίντεο το μεσημέρι της Κυριακής, στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, να περνούν ανενόχλητοι στον χώρο της Βουλής και να βρίσκουν καταφύγιο εκεί που βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, είναι αστυνομικοί, παραδέχτηκε η Όλγα Γεροβασίλη.

    Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι εν λόγω κουκουλοφόροι «είναι Έλληνες αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

    Ωστόσο, πριν από τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση για την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, στην οποία δεν γινόταν καμία αναφορά για την παρουσία των κουκουλοφόρων-αστυνομικών.

    Η κ. Γεροβασίλη δεν έδωσε, επίσης, καμία περαιτέρω εξήγηση γιατί οι αστυνομικοί της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής είναι ντυμένοι σαν τους ταραξίες, ούτε και γιατί οι εν λόγω αστυνομικοί φορούν μάσκες και κουκούλες.

    Δείτε το βίντεο που καταγράφει την κίνηση των κουκουλοφόρων-αστυνομικών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φωτογραφίες με τους κουκουλοφόρους στο Συλλαλητήριο έδωσε η ΝΔ: «Αυτούς γιατί δεν τους συλλάβατε;»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγαρμπη προβοκάτσια στο Σύνταγμα: Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ διέλυσαν το Συλλαλητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ