• First Top Stories

    Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα πρόσωπα της νέας γενιάς για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Συνήθως αυτό που οι πολιτικοί αποκαλούν «ανανέωση των ψηφοδελτίων» περιλαμβάνει περισσότερο… μεταγραφές από άλλα κόμματα ή στελέχωση των ψηφοδελτίων από διάφορους ηθοποιούς, τραγουδιστές ή άλλες προσωπικότητες που ο κόσμος γνωρίζει από την τηλεόραση, παρά πραγματική ανανέωση, με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία υποψηφίων. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως όταν είπε στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ότι θέλει η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία της ΝΔ, το εννοούσε.

    Το ίδιο ακριβώς επανέλαβε άλλωστε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και στην πρόσφατη συνάντησή του με την επιτροπή που οργάνωσε το συνέδριο της νεολαίας του κόμματος. Αυτή η στενή ενασχόληση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα της νεολαίας (και όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας) αν μη τι άλλο αποτελεί σαφή ένδειξη των προθέσεών του: να φέρει στη ΝΔ νέους (σε ηλικία και… μυαλά) ανθρώπους, νέα ικανά στελέχη που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά πολιτικών και θα δώσουν τον αγώνα για την προώθηση των αιτημάτων της γενιάς τους, η οποία δέχεται απανωτά «χτυπήματα» τα τελευταία χρόνια, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το brain drain, τη μετανάστευση δηλαδή νέων επιστημόνων σε άλλες χώρες.

    Υπάρχουν όμως αυτά τα στελέχη; «Υπάρχουν», λένε στην Πειραιώς. Και μολονότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει επιφυλακτικότητα ή και άρνηση από νέους ανθρώπους να εμπλακούν με την πολιτική, ειδικά όταν δεν έχουν «προϋπηρεσία» σε κομματικές νεολαίες, υπάρχουν αρκετά στελέχη ηλικίας όχι άνω των 35 ετών που ήδη θεωρούνται σίγουρα για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν αυτές:

    Α’ Αθηνών

    Σίγουρος θεωρείται ο 32χρονος πολιτικός μηχανικός Βασίλης Αξιώτης, που σήμερα εργάζεται στη Νέα Υόρκη, ενώ καλή περίπτωση θεωρείται και αυτή της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη.

    Β’ Αθηνών

    Πολλά είναι τα νεαρά στελέχη που θα διαγκωνιστούν για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Βασίλης Ξυπολιτάς, ενώ αν δεν κατέβει στις επόμενες εκλογές ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, πιθανόν να πάρει σειρά η κόρη του, Ευαγγελία.

    Υπόλοιπο Αττικής

    Ο 32χρονος δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας και ο 33χρονος γεωλόγος Ανδρέας Τσώκος εμφανίζονται ως πιθανοί διεκδικητές μίας βουλευτικής έδρας.

    Πειραιάς

    Οι Γιάννης Μελάς και Γιάννης Βουτσινάς εμφανίζονται ως «σίγουροι» για την Α’ Πειραιώς, ενώ στη Β’ Πειραιώς «παίζει» το όνομα της δημοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη.

    Υπόλοιπη Ελλάδα

    Σε πολλούς νομούς της χώρας υπάρχουν δυνατές υποψηφιότητες νεαρών στελεχών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης, που θα πολιτευτεί όπως όλα δείχνουν στην Κεφαλονιά, αλλά και η αναπληρώτρια γραμματέας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ Νατάσα Σωτηριάδου, που αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο του νομού Κιλκίς.

    Από εκεί και πέρα, στους τρεις νομούς της Θράκης υπάρχει από μία τουλάχιστον γερή προσωπικότητα νεαρής ηλικίας (Μιχάλης Πουσπουρίκας στην Ξάνθη, Αντώνης Γραβάνης στη Ροδόπη, Χρύσα Μπαχαρίδου στον Έβρο), ενώ στην Αιτωλοακαρνανία καλή περίπτωση θεωρείται ο δικηγόρος Νεκτάριος Φαρμάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόλεμος για το μυστικό ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φίλης τώρα ξηλώνει εκπαιδευτικούς – “φαντάσματα” – Υπεγράφησαν οι πρώτες απολύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ