• newsletter

    Ο Γάλλοι απεργοί απειλούν ως άλλοι «τρομοκράτες» το EURO 2016

    • NewsRoom


    Όλο και περισσότερο αυξάνεται τις τελευταίες μέρες το αίσθημα ανασφάλειας στη Γαλλία, καθώς λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου -του Euro 2016- στα γήπεδα της χώρας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και ένταση οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε καίριους τομείς όπως οι μεταφορές και η ενέργεια.

    Η κατάσταση μοιάζει χαοτική, 9 ημέρες ακριβώς πριν την έναρξη του Euro, οι ακυρώσεις δρομολογίων φτάνουν μέχρι και το 50%, ενώ δεν αργούν και οι ακινητοποιήσεις των αερομεταφορέων.

    Ο γαλλικός αλλά και εν γένει ο λοιπός ευρωπαϊκός Τύπος, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και την τροπή που φαίνεται να παίρνουν μέρα με τη μέρα τα γεγονότα.

    Ο επικεφαλής της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατηγόρησε τα συνδικάτα πως ουσιαστικά συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες , καθώς «επιτίθενται» με τον πιο βίαιο τρόπο στη μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων που σε πολύ λίγες ημέρες θα βρίσκονται στη χώρα τους, έχοντας πληρώσει για να παρευρεθούν σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις. i (1)

    Βαριές κατηγορίες στους απεργούς απηύθυναν επίσης οι επικεφαλείς των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς σημειώνουν πως με αυτές τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την εικόνα της χώρας προς τα έξω, απωθώντας οποιονδήποτε θα ενδιαφερόταν να επισκεφθεί τη χώρα –έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο- .

    Οι σκηνές αυτές που θυμίζουν περισσότερο «ξεσηκωμό ανταρτών» στη μέση του Παρισιού, ενισχύουν το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας των επισκεπτών, που συνδυαστικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο άσχημη. Ο Hollande, όπως δηλώνει σε γνωστή γαλλική εφημερίδα, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απόσυρση του νομοσχεδίου, αφού αυτό εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις στις επιχειρήσεις και νέα δικαιώματα στους εργαζόμενους. Ωστόσο οι απεργοί δηλώνουν πως μέχρι τις 14 Ιουνίου –που είναι η ψήφιση του νόμου- οι απεργίες θα συνεχιστούν.ss-140720-gaza-israel-protests-02.nbcnews-ux-1360-900

    Ωστόσο, παρά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και το χάος που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande δείχνει να ανησυχεί περισσότερο για την απειλή πιθανών επερχόμενων  τρομοκρατικών χτυπημάτων.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/gia-tromokratiko-chtipima-sto-euro-2016-miloun-i-amerikanikes-arches/49967



    ΣΧΟΛΙΑ