• LIFE&STYLE

    Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Santos και ο Έλληνας “γυμνοσάλιαγκας” (video+pics)

    • NewsRoom


    Περιχαρής για την ιστορική επιτυχία της Εθνικής Πορτογαλίας με την κατάκτηση του Εuro μέσα στο σπίτι της οικοδέσποινας Γαλλίας, ο Fernando Santos ανεβαίνει προς την εξέδρα της απονομής για να παραλάβει το μετάλλιό του και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Όλοι τον χειροκροτούν και τον συγχαίρουν και εκείνος -πάντα ταπεινός- τους ευχαριστεί.

    Και κει που ο αρχιτέκτονας της νικηφόρας πορείας των Πορτογάλων πάει να πανηγυρίσει με τους παίκτες του, εμφανίζεται ένας κουστουμαρισμένος τύπος που προσπαθεί να τον αγκαλιάσει σφίγγοντας του το χέρι. Πάει μάλιστα και να τον φιλήσει, αλλά το …φιλάκι πέφτει στον αέρα, καθώς ο Santos στρέφει το κεφάλι του στην αντίθετη κατεύθυνση! Δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος “παραφύλαγε” και την κατάλληλη στιγμή έσπευσε να σφίξει στην αγκαλιά του τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος για να κερδίσει κι αυτός λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας.

    girtzikis santos

    Προς Θεού δεν είναι κακό να συγχαρεί τον μεγάλο νικητή ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στον τελικό του EURO. O τρόπος όμως, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την παθογένεια του Έλληνα παραγοντίσκου: Ξετρυπώνει εκεί που μπορεί να παρασιτίσει, εκεί που μπορεί να κλέψει λίγα δευτερόλεπτα προβολής, να κάνει “κι αυτός το κομμάτι του” -όπως συνηθίζουμε να λέμε.

    gkirtzikis_epo

    Ο Santos κατάφερε να ξεφύγει, το γλοιώδες φιλί έπεσε στον αέρα και τελικά πέρα από τη μεγάλη επιτυχία του “δικού μας” Fernando, από το Euro 2016 έχουμε να θυμόμαστε εκτός από την απουσία της Γαλανόλευκης φανέλας κι ένα στιγμιότυπο που προσβάλλει την αισθητική μας.

    santos ethnikiΟ Πρωταθλητής Ευρώπης πάντως δεν ξέχασε το πέρασμά του από την Ελλάδα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λέγοντας “ευχαριστώ” -στα ελληνικά- τόσο στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ όσο και σε αυτές που έκανε στην πορτογαλική τηλεόραση. Σε ευχαριστούμε και εμείς Fernando. Πιο πολύ γιατί δεν μας ξέχασες την ώρα της μεγάλης δόξας. Muito Obrigado Senhor!



    ΣΧΟΛΙΑ