• Πολιτική

    Ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ μπαίνει στην «κούρσα» για τον Λευκό Οίκο ως αντίπαλος του Τραμπ

    • NewsRoom


    Ο δισεκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έχει λάβει μέτρα για να εισέλθει στον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει μια εναλλακτική κεντρώα λύση στους προοδευτικούς γερουσιαστές Elizabeth Warren και Bernie Sanders, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με τους New York Times,  ο Μπλούμπεργκ θα καταθέσει αίτηση την επόμενη εβδομάδα για να συμμετέχει στις πρωταρχικές εκλογές στην Πολιτεία της Αλαμπάμα – επειδή η πολιτεία έχει καταλυτική ημερομηνία αίτησης, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει λάβει τελική απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος.

    Ο Μπλούμπεργκ, 77 ετών, είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος νωρίτερα φέτος, αλλά αποφάσισε να μην «κατέβει» και αντίθετα να υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις προσπάθειές τους να ανακτήσουν τον έλεγχο στην Ουάσινγκτον. Τώρα, είναι ανοιχτός για άλλη μια φορά να είναι υποψήφιος εναντίον του ίδιου του Τραμπ. Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο ιδρυτής της Bloomberg LP, τη μητρική εταιρεία του Bloomberg News.

    Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ χρημάτισε δήμαρχος Νέας Υόρκης από το 2002 έως το 2013, αρχικά ως Ρεπουμπλικανός και στη συνέχεια ως ανεξάρτητος, για να μεταπηδήσει στους Δημοκρατικούς μόλις πριν από ένα χρόνο. Στη λίστα του περιοδικού Forbes εμφανίζεται ως ο όγδοος πλουσιότερος Αμερικανός, με περιουσία της τάξεως των 53 δισ. δολαρίων.

    Στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Μπλούμπεργκ είχε επίσης φλερτάρει με την ιδέα της υποψηφιότητας, αλλά τελικά προτίμησε να στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον. Μέχρι πρόσφατα, απέκλειε το να διεκδικήσει την κούρσα των εκλογών του 2020, υποστηρίζοντας τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκφράζει την πιο μετριοπαθή πτέρυγα των Δημοκρατικών, μαζί με τον Πιτ Μπούτιγκιγκ, δήμαρχο του Σάουθ Μπεντ της πολιτείας Ιντιάνα.

    Ειρωνικός ο Τραμπ

    «Ο μικρός Μάικλ θα αποτύχει» γιατί «δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει», είπε ο Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος υποψήφιος που θα του άρεσε τόσο πολύ να τον νικήσει στις κάλπες όσο ο Μπλούμπεργκ, δισεκατομμυριούχος όπως και ο ίδιος.

    «Δεν θα τα καταφέρει αλλά νομίζω ότι θα κάνει κακό στον Μπάιντεν», πρόσθεσε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου. «Γνωρίζω τον Μάικλ εδώ και πολύ καιρό. Έχει πει πολλά πράγματα για μένα. Σήμερα δεν είναι πλέον τίποτα. Θα δαπανήσει πολλά χρήματα. Έχει σοβαρά προβλήματα. Ορισμένα προσωπικά και πολλά άλλα», συνέχισε.



    ΣΧΟΛΙΑ