• Πολιτική

    Ο χρησμός του Κυριάκου για την ημερομηνία των εκλογών, τα τετ α τετ στο Νταβός, η επανεμφάνιση του Αρτέμη Αρτεμίου και η πόλωση στο δρόμο προς τις κάλπες

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Νέα δεδομένα στο δρόμο προς τις κάλπες δημιουργεί η αποκάλυψη ηλεκτρονικού μηνύματος που φέρεται ότι είχε αποστείλει στον κ. Χρήστο Καλογρίτσα ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς, μεσούσης της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αποτυπώνοντας, όπως εκτιμάται, την άμεση εμπλοκή της τότε κυβέρνησης. Αλλά και η πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε την αποκάλυψη του sms, καθώς και πληροφορίες για ανάλογο «υλικό» που έπεται, προάγγελος, σε κάθε περίπτωση, της πόλωσης που όπως όλα δείχνουν, θα κυριαρχήσει ενόψει εκλογών.

    Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με…ορειβάτη στον … Κορυδαλλό, έκανε τους περισσότερους να πιστέψουν ότι αποκάλυψε το χρονικό διάστημα των εκλογών -λίγες ώρες μετά από την αντίστοιχη αναγγελία του Ρ.Τ. Ερντογάν για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία στην Τουρκία στις 14 Μαΐου – αφού στην επιθυμία του Πρωθυπουργού να πάει στον Όλυμπο … τον Μάιο, ο εν λόγω πολίτης του απάντησε «θα σε πάω εγώ», με τον Πρόεδρο της ΝΔ να του ανταπαντά: «Μετά τις εκλογές θα ανέβουμε!».

    Κρίσιμες επαφές του Πρωθυπουργού στο Νταβός

    Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει σε ένα … ψηλότερο βουνό, μιας και θα βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για το περίφημο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ.

    Στο πλαίσιο του οποίου θα έχει απανωτές συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες, εκπροσώπους τραπεζών και επενδυτικών οίκων (Blackrock, κρατικό fund της Σιγκαπούρης, GIC κλπ) και διεθνών κολοσσών, όπως η Intel (θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πάτρικ Γκέλσινγκερ), εν αναμονή της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Standard & Poor’s, στις 21 Απριλίου, με τυχόν αναβάθμιση να αποτελεί μείζονα θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία.

    Επίσης σήμερα στις 3-3.30 στο WEF ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μιλήσει σε συνέντευξη με τον Fareed Zakaria του CNN.

    Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του Πρωθυπουργού, με όπλο στη φαρέτρα του την ανθεκτικότητα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, (όπως αποδεικνύουν η κατάταξη από τον Economist ως η οικονομία του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι η συνέχιση και η διεύρυνση της παρουσίας πανίσχυρων πολυεθνικών ομίλων στην Ελλάδα, με επενδύσεις οι οποίες θα μεταφέρουν τεχνογνωσία και θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Ενισχύοντας παράλληλα το αφήγημα της Κυβέρνησης περί πυλώνα σταθερότητας αναφορικά με το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

    Γιατί μπαίνει και πάλι στο κάδρο ο Κύπριος δικηγόρος με ειδικότητα στις off shore;

    Ωστόσο, την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό, εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση και από χθες, δίπλα στις αιτιάσεις για τον ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο και το συνεχιζόμενο «σίριαλ» των υποκλοπών, προστέθηκε μια ακόμα ενδεικτική παράμετρος …από το παρελθόν: το παρασκήνιο των όσων διημείφθησαν πριν, κατά και μετά τον περίφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο … Αρτέμης Αρτεμίου.

    Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις των συνηγόρων των δύο πλευρών για την αυθεντικότητα του γνωστού sms που κατέθεσαν οι κκ Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος, εκπροσωπώντας τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, αυθεντικότητα την οποία αμφισβήτησε ο κ. Γιάννης Ματζουράνης, εκπροσωπώντας τον κ. Νίκο Παππά, το βέβαιον είναι ότι και η συγκεκριμένη σκοτεινή υπόθεση θα πυροδοτήσει περαιτέρω την ήδη τεταμένη πολιτική διελκυστίνδα, καθώς η πλευρά του εργολάβου, μετά τις «τσάντες και βαλίτσες με χρήματα, που έφευγαν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «απειλεί» με την δημοσιοποίηση νέων στοιχείων που αποδεικνύουν το ρόλο συγκεκριμένων προσώπων.

    Ένα από αυτά, ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος, με σημαντική εμπειρία στη διαχείριση off shore, ο οποίος, σε πλείστες περιπτώσεις εμφανίζεται δίπλα στον κ. Νίκο Παππά. Αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2016, όταν εθεάθη να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας μια άδεια σακούλα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή συζήτηση περί διαπλοκής.

    Ή όταν, δεκαέξι μήνες πριν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, συνταξίδευσε, όπως αποκαλύφθηκε, με τον μετέπειτα Υπουργό Επικρατείας και αργότερα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο …Καράκας της Βενεζουέλας, συνοδευόμενοι από στελέχη ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας. Με τους πραγματικούς λόγους της…επίσκεψης να παραμένουν ακόμα και σήμερα, μυστικοί. Και την επίσημη εκδοχή Παππά, ότι δηλαδή το ταξίδι είχε στόχο τη διερεύνηση πώλησης…αγροτικών προϊόντων, να μην πείθει ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πολλώ μάλλον εξαιτίας μεταγενέστερων δηλώσεων του Αρτεμίου για τους …δυσμενείς όρους …για τις ατζούγιες, όπως και το «σιγά μη πήγαμε για να αγοράσουμε μπιζελιά» που φέρεται ότι είπε. Αλλά και των αποκαλύψεων για τις σχέσεις Αρτεμίου με τον διαβόητο Πετσίτη, φορολογικό εκπρόσωπο του Κύπριου στην Αθήνα, συμμαθητή του κ. Νίκου Παππά. Αποκαλύψεις προϊόν ερευνών για εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν μεταξύ άλλων και τον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Πετσίτη.

    Σήμερα, αν η πλευρά Καλογρίτσα αποδείξει ότι ο κ. Αρτεμίου ήταν «αυτός που θα δεις στις 12.30», όπως φέρεται να έγραψε ο κ. Παππάς απαντώντας στο ερώτημα του εργολάβου «ποιος είναι ο Α2;», τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον πρώην Υπουργό, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως αν οι όποιες αποκαλύψεις γίνουν πριν από τις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Ειδικό Δικαστήριο: Αποκαλυπτικό SMS Παππά στον Καλογρίτσα για τα ποσοστά στο «ΣΥΡΙΖΑ Channel» – Σαββίδης, Κουρής, Μάρης και… «Α2» οι άλλοι «μέτοχοι»

    ΝΔ: Ποιος κρύβεται πίσω από τον κωδικό Α2 κ. Παππά;

    Παππάς: Τι αναφέρει στη μήνυσή του κατά της γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα – Αιχμηρή απάντηση από τον πρώην εργολάβο



    ΣΧΟΛΙΑ