• Πολιτική

    Παππάς: Τι αναφέρει στη μήνυσή του κατά της γραμματέα του Χρ. Καλογρίτσα – Αιχμηρή απάντηση από τον πρώην εργολάβο

    Νίκος Παππάς- Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς- Χρήστος Καλογρίτσας


    Την προαναγγελθείσα μήνυση του για τους «φακέλους και τις βαλίτσες που έφευγαν από τα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα προς το κόμμα» κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Παππάς.

    Ό πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος που αφορά στην καταγγελόμενη στημένη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, στρέφεται με τη μήνυση του κατά της γραμματέως του εργολάβου.

    Ζητά την ποινική της δίωξη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

    Η Θάλεια Διαμαντή μίλησε για  «δώρα Καλογρίτσα» προς το τότε κυβερνών κόμμα στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο στις 12 Ιανουαρίου.

    Ο μηνυτής Νίκος Παππάς κάνει λόγο στο δικόγραφο του για «ενορχηστρωμένη» επίθεση σε βάρος του, με συκοφαντικό σκοπό, αφού ο ισχυρισμός ειπώθηκε για πρώτη φορά σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο.

    Υποστηρίζει επίσης στη μήνυση του ότι η αναφορά της κ. Διαμαντή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία σε βάρος του κι ότι διατυπώθηκε σε μια σειρά από ΜΜΕ (εφημερίδες και σάιτ), κατά τρόπο τέτοιο, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στο μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ.Παππά».

    Τι απαντούν οι δικηγόροι του Καλογρίτσα

    Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Α. Λοβέρδος και Α. Καραχάλιος,  μετέφεραν την δήλωση του επιχειρηματία σχετικά με την κίνηση του κ. Παππα:

    « Εφόσον ο κ.Παππας, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: «Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα». Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικό Δικαστήριο: Η «ομάδα Παππά», οι τσάντες με τα χρήματα «για βοήθεια προς το κόμμα» και η επίσκεψη του Αρτέμη Αρτεμίου – Τι κατέθεσε η γραμματέας του Καλογρίτσα

    ΝΔ: Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη γραμματέα Καλογρίτσα;

    Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες



    ΣΧΟΛΙΑ