• Πολιτική

    Ο Χάφταρ υποστηρίζει ότι Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν συζητήσεις για οριοθέτηση ΑΟΖ

    • NewsRoom


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ και τις νέες παράνομες NAVTEX από πλευράς Τουρκίας, τώρα ο Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χάφταρ, με ανάρτησή του στο Twitter αποκαλύπτει ότι Ελλάδα και Λιβύη είναι κοντά ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

    Λογαριασμός στο Twitter που πρόσκειται στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης έκανε ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι «Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν διαπραγματεύσεις για οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων».

    Ο LNA, επικαλούμενος ένα άρθρο του libyareview σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, Abdul-Hadi Al-Hawaij, αποκάλυψε ότι το υπουργείο του έχει συνομιλήσει με το ελληνικό επί του θέματος λέγοντας πως «τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, καθώς και να συζητήσουν ορισμένα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών».

    Σύμφωνα με το άρθρο ο Al-Hawaij σημείωσε ότι η Λιβύη χαιρετίζει μια λύση μέσω του άρθρου 74 του Δικαίου της Θάλασσας, που αφορά λύσεις που βασίζονται σε συμφωνίες και καλή γειτονία.



    ΣΧΟΛΙΑ