• Πολιτική

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος «αποθεώνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Μάικ Πενς, πρώην Αντιπρόεδρος ΗΠΑ

    Μάικ Πενς, πρώην Αντιπρόεδρος ΗΠΑ


    Τα εύσημα του Αμερικανού Αντιπροέδρου Μάικ Πενς έλαβε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφασή του να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό.

    Σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Πενς ανέφερε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επέδειξε «τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία».

    Νωρίτερα σήμερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Ελλάδα, ευθυγραμμιζόμενη με την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αναγνωρίζει πλέον τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, αίροντας την αναγνώριση του Νικολάς Μαδούρο ως νομίμου προέδρου της χώρας, στην οποία επέμενε η κυβέρνηση Τσίπρα.

    Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καθόλη τη  διάρκεια της οικονομικής, ανθρωπιστικής και πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα παρέμεινε πιστός στον Μαδούρο, κατέκρινε την απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως « δεν συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση της σοβαρής αυτής κρίσης και δείχνει άγνοια των εξελίξεων στη χώρα, αλλά αποδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ ως γέφυρα διαλόγου και μεσολάβησης για την επίλυση τέτοιων κρίσεων σε τρίτες χώρες».



    ΣΧΟΛΙΑ