• Πολιτική

    O Ακάρ προκαλεί ξανά την Αθήνα: «Δεν ωφελούν οι προκλητικές ενέργειες»!

    Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Άγκυρα, με τον Υπουργό Άμυνας της Χουλουσί  Ακάρ να δηλώνει πως η Τουρκία θα παραμείνει σταθερή στη γραμμή της για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς όπως αναφέρει έχει συμφωνήσει με την «Βόρεια Κύπρο». Μάλιστα, οι δηλώσεις του Ακάρ έρχονται μια μόλις ημέρα μετά τις συζητήσεις για τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

    Ο Άκαρ επεσήμανε ότι η Άγκυρα και η Αθήνα θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους πάνω στο θέμα. Όπως ανέφερε οι συναντήσεις είναι «ευεργετικές» και για τις δύο χώρες, υποστηρίζοντας δε πως η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».

    «Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε ο Ακάρ, κουνώντας το δάχτυλο στην Αθήνα.

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της «ΤΔΒΚ» που πρέπει γίνουν σεβαστά, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα πάντα επιζητά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ