• Top Stories

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει υπαρχηγός του Κυριάκου στη ΝΔ

    Άδωνις Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης. υπουργός Ανάπτυξης


    Μόλις λίγες ώρες αφού είχε μείνει εκτός δεύτερου γύρου στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να ανακοινώσει την υποστήριξή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη (αντίθετα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που περίμενε μέχρι τις τελευταίες μέρες για να τοποθετηθεί, και πάλι απέφυγε να δώσει ξεκάθαρο στίγμα).

    Πολλοί σχολίαζαν πως η στήριξη αυτή δε θα έβγαινε σε καλό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με δεδομένο το παρελθόν του Άδωνι Γεωργιάδη και τις ακραίες απόψεις που έχει εκφράσει. Όμως αποδείχθηκε το αντίθετο: οι ψήφοι που απέσπασε στον πρώτο γύρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, και ειδικά στις περιφέρειες της Αττικής ήταν αρκετές χιλιάδες, κατευθύνθηκαν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον βοήθησαν να γίνει τελικά ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Και φυσικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ανταμειφθεί από τον νέο αρχηγό της ΝΔ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα αναλάβει ουσιαστικά χρέη υπαρχηγού της ΝΔ, σε άμεση συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη διαδικασία μετασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κόμμα που θα μπορέσει στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να επιστρέψει στην εξουσία.

    Αν και ιδεολογικά μεταξύ των δύο φαίνεται να υπάρχει σημαντική απόσταση, αμφότεροι έχουν ως κοινό στοιχείο την αποστροφή τους προς τον κρατισμό, ενώ είναι γνωστό ότι και οι δύο προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, έχοντας δουλέψει σε αυτόν για χρόνια και επομένως είναι αμφότεροι άνθρωποι της αγοράς, που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της οικονομίας.

    Το πιο σημαντικό όμως από αυτά που τους συνδέουν είναι η διάθεση να φέρουν σαρωτικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία – εξάλλου, ο «συνασπισμός» Μητσοτάκη-Γεωργιάδη-Τζιτζικώστα αφορούσε σε αυτό ακριβώς: στη διασφάλιση ότι την επόμενη μέρα των εκλογών η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένα νέο, σύγχρονο και ισχυρό κόμμα, και όχι ο σημερινός «κομπάρσος» που δυσκολεύεται να αντιπαρατεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

    Σε αυτήν την αποστολή, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι ο υπ’ αριθμόν ένα… κομάντο του Κυριάκου Μητσοτάκη…



    ΣΧΟΛΙΑ