• Πολιτική

    Ντ. Τραμπ: Οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να απελαύνονται άμεσα, χωρίς δίκη και δικαστές

    Τραμπ


    Στην όξυνση της κόντρας του με τους Δημοκρατικούς, αλλά και μια σημαντική μερίδα πολιτικών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για το μεταναστευτικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, προχώρησε την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να απελαύνονται αμέσως, χωρίς να κινούνται οι δικαστικές διαδικασίες, όσοι μετανάστες μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

    Η νέα δήλωση του Αμερικανού προέδρου έρχεται μετά την έντονη αντιπαράθεση που προκάλεσε η πολιτική του διαχωρισμού των παιδιών των μεταναστών από τους γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα. Οι ενήλικοι παράτυποι μετανάστες συνήθως οδηγούνται στη φυλακή και παραμένουν εκεί μέχρι τη δίκη τους, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει πολλούς μήνες.

    Ο Τραμπ υπαναχώρησε από την αρχική του θέση για το ζήτημα, ωστόσο τώρα ανεβάζει ξανά τους τόνους. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλουν στη χώρα μας. Όταν μπαίνει κάποιος θα πρέπει αμέσως, χωρίς Δικαστές και Δίκες, να τους στέλνουμε πίσω εκεί απ’ όπου ήρθαν. Το σύστημά μας είναι κοροϊδία για την καλή μεταναστευτική πολιτική, τον Νόμο και την Τάξη. Τα περισσότερα παιδιά έρχονται χωρίς γονείς» έγραψε σήμερα στο Twitter.

    «Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να εισβάλουν στη Χώρα μας. Ισχυρά Σύνορα, Όχι Έγκλημα», πρόσθεσε.

    Ο Τραμπ δεν διαχωρίζει, στο μήνυμά του, τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες. Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, οι παράτυποι μετανάστες έχουν ορισμένα δικαιώματα και στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν απελαθούν οδηγούνται ενώπιον δικαστή που εξετάζει την υπόθεσή τους.



    ΣΧΟΛΙΑ