• Πολιτική

    Ντ. Τραμπ: Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και της ελευθερίας τους

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ


    Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, μετά το κάλεσμα του Γκουαϊδό για εξέγερση κατά του καθεστώτος του Νικολά Μαδούρο.

    «Παρακολουθώ την κατάσταση στη Βενεζουέλα από πολύ κοντά», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στέκονται με τους Πολίτες της Βενεζουέλας και την Ελευθερία τους».

    Νωρίτερα, ο στρατός των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάποια ανάμιξη στις εξελίξεις, οι οποίες έχουν πάρει βίαιες διαστάσεις.

    Δείτε την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ:

    Την ίδια ώρα, ο Χουάν Γκουαϊδό, με νέα του ανάρτηση στο Twitter αναφέρει πως  «έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να επιτύχουμε την οριστική παύση της σφετερισμού. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που είναι ασταμάτητη».

    «Έχουμε τη σταθερή υποστήριξη του λαού μας και του κόσμου για να επιτύχουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας μας», αναφέρει ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

    Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα αναδημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο υποστηρίζει πως φαίνονται πολίτες, προσκείμενοι στην κυβέρνηση Μαδούρο, να βρίσκονται έξω από το προεδρικό μέγαρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρωσία και Τουρκία κατακρίνουν τον Γκουαϊδό για την εξέγερση κατά του Μαδούρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενεζουέλα: Aξιωματικός δέχεται σφαίρα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ