array(0) {
}
        
    
Menu
0.18%
Τζίρος: 177.55 εκατ.

Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο

Media

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά ΜΜΕ: Κουτσομπολιά τα όσα λέγονται για την υγεία του Πλεύρη

Comments

«Ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα» διαπιστώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή τη δημοσιότητα σχετικά με την περιπέτεια υγείας του Θάνου Πλεύρη, «που δυστυχώς» όπως αναφέρει «επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ «είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε “λάιφ στάιλ” κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του».

«Ιδιαίτερα απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ «πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, της περασμένης Τρίτης, όπου γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ αν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική (χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία)».

«Επίσης απαράδεκτη» ήταν, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, «απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή της ίδιας μέρας, όπου επίσης γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη “ιατρική λαθολογία”, ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών».

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) «να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, έτσι ώστε να προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, αλλά και να μην γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εφορία: Στο στόχαστρό της εκατομμύρια φορολογούμενοι – Κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαθιά ανάσα για 400.000 και πλέον επιχειρήσεις – Διαγραφή 50% για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τράπεζες, εφορία και ταμεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: Πιθανή η μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
Η απιστία είναι το τελευταίο πρόβλημα
Πώς ο Στάθης «πούλησε» το Open, το «ταγκό» Τατιάνας με Σία, συμμαχία Βαρδινογιάννη – Σόλακ – Μαρινάκη και τα πειράματα του Ζούλα
ADIF: Η ισπανική σιδηροδρομική εταιρεία που «φλερτάρει» με τον ελληνικό σιδηρόδρομο
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα μειώσει κατά 23% το προσωπικό της
Ο Τραμπ υπογράφει νομοσχέδιο για τα Stablecoins – Νίκη για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων
Γερμανία: Συνάντηση έξι υπουργών Εσωτερικών για τη μετανάστευση
Λωρίδα της Γάζας: Δέκα Παλαιστίνιοι φέρεται να σκοτώθηκαν ενώ ανέμεναν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας
Συναντήσεις Δένδια: Στη Βηρυτό, με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης του Λιβάνου
Σλοβενία: Νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας