• Πολιτική

    Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια: Αποχωρεί από την ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ – Βρήκε δικαιολογία στην τοποθέτηση Συρίγου

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

    Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ


    Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή κατά την κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

    Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ρίξει το «γάντι» την Τετάρτη στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαπιστωθεί, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας κατ΄ άρθρο,  σε πόσα από αυτά διαφωνεί πραγματικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ή αν τελικά θα ενέκρινε το μεγαλύτερο μέρος των διατάξεων, όπως είχε  γίνει παλαιότερα και με το εργασιακό νομοσχέδιο.

    Μπροστά στον κίνδυνο να εκμεταλλευθεί πολιτικά η κυβέρνηση μια νέα υπερψήφιση μεγάλου μέρος των άρθρων του νομοσχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση,  ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε την ασφαλέστερη οδό της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκοντας  δικαιολογία στην τοποθέτηση του Άγγελου Συρίγου για το Πολυτεχνείο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

    «Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας» τόνισε  στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

    Διαβάστε επίσης

    «Πόλεμος» στη Βουλή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη Χούντα: Αναλυτικά η τοποθέτηση του Άγγελου Συρίγου – Πώς αντέδρασε η Αριστερά

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου – Τι είπαν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

    Τσίπρας: Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να αποκαλεί τους αντιπάλους του «τσογλάνια και τρομοκράτες»



    ΣΧΟΛΙΑ