• Πολιτική

    Τσίπρας: Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να αποκαλεί τους αντιπάλους του «τσογλάνια και τρομοκράτες»

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής


    Να επιστρέψει το γάντι στον πρωθυπουργό ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εκτσογλανισμό του δημόσιου λόγου και για τοξικότητα επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο αναβάθμισης των ΑΕΙ του Υπουργείου Παιδείας.

    «Αυτό δεν είναι πολιτικό ήθος» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως αυτό που προκάλεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι πρωθυπουργικές δηλώσεις δεν ήταν αρχή αλλά τρόμο «για το τί μπορεί να διαπράξει ακόμη αυτός ο άνθρωπος εις βάρος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας αν θεωρεί ότι αυτό τον βοηθά να παραμείνει στην εξουσία».

    Πρόσθεσε δε πως ο πρωθυπουργός φοράει την τήβεννο του δικαστή για να καταδικάσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με κατηγορίες ανείπωτες «κι αυτό είναι ζόφος».

    Εκ παραλλήλου με αφορμή τα όσα είπε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος λέγοντας ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας πολιτικός μύθος κάλεσε τον κ Μητσοτάκη είτε να αποβάλει τον βουλευτή από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα είτε να παραιτηθεί ο ίδιος.

    «Απαντήστε μας αν είναι αυτή η επίσημη θέση του κόμματος της ΝΔ», είπε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τούς ρώτησε: «Μ’ αυτούς θέλετε να φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση;».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα σηκώσει το γάντι του διχασμού που πέταξε ο κ. Μητσοτάκη, καθώς «στον στόχο του διχασμού που θέλει να παρασύρει την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας της κοινωνίας».

    Παραφράζοντας δε τα λόγια του Ηλία Ηλιού που τον κατηγορούσαν στη Βουλή για ταραξία ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «θα σάς ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα και δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό κατήφορο».

    Σημειωτέον πως παρούσης της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε για το βίντεο του βουλευτή Χρ. Βερναρδάκη πως είχε μία άστοχη, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση που αποσύρθηκε αμέσως και μάλιστα ο ίδιος ζήτησε άμεσα συγγνώμη.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν χρησιμοποιεί στο πολιτικό του λεξιλόγιο τον όρο «εκτσογλανισμό» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολίασε πως «εκτσογλανισμός» είναι όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη ακόμη κι αν είσαι βιαστής ανηλίκων, όταν αποφυλακίζονται οι δράστες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και όταν γίνεται έξωση για 15.000 ευρώ από το σπίτι συνταξιούχου δημοσιογράφου την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης έχει χρέη 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία Τσίπρα:

    Διαβάστε επίσης

    Κεραμέως: Όσο ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις Βερναρδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ