• Πολιτική

    Νίκος Παρασκευόπουλος: Με τον νόμο μου για τις φυλακές αποκτήσαμε περισσότερη ασφάλεια!

    Νίκος Παρασκευόπουλος

    Νίκος Παρασκευόπουλος


    Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προέβη από την βουλή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του νόμου του για την αποσυμφόρηση των φυλακών – του περίφημου «νόμου Παρασκευόπουλου» – ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε λίγο – πολύ πως χάρη στον νόμο του επετεύχθη μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας στην Ελλάδα!

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, θέλοντας να απαντήσει στην κριτική του κ. Βασίλη Κικίλια, ανέφερε: «Με το νόμο έπαψαν οι φυλακές να έχουν συμφόρηση σε βαθμό ονείδους για την χώρα και τον πολιτισμό μας και οδήγησε σε ασφάλεια. Μετά την πολιτική συμφόρησης είχαμε μείωση των ανθρωποκτονιών όπως προκύπτει από τα στοιχεία ΕΛΑΣ. Μείωση των βαριάς εγκληματικότητας. Θα με κυνηγά βέβαια ο κιτρινισμός γιατί ξέρει ότι είμαι επικίνδυνος άρα καλά κάνει και με κυνηγά».

    Ωστόσο, παραδέχθηκε πως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι από τους χιλιάδες κρατούμενους που απελευθερώθηκαν επέστρεψαν στην εγκληματική δράση και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Απαντώντας στον κ. Κικίλια, ο οποίος του επισήμανε ότι «υπάρχουν συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους από εγκληματίες που απελευθερώθηκαν με το δικό σας νόμο», ο κ. Παρασκευόπουλος έδωσε μια πολύ κυνική απάντηση.

    «Για τους συγγενείς όλοι εκφράζουμε την θλίψη μας. Δυστυχώς υπάρχει η υποτροπή και κάποιοι συγγενείς θρηνούν και έχουν την συμπαράστασή μας»!

    Νωρίτερα, ο κ. Κικίλιας είχε υποστηρίξει για τον κ. Παρασκευόπουλο «Είναι πρόκληση να ανεβαίνετε στο βήμα σχολιάζοντας την αντιπολίτευση. Όσα χρόνια και αν περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει τον απίστευτο νόμο σας που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας και άνοιξε τις υπόλοιπες για να βγουν εγκληματίες με βαρύτατα αδικήματα σκορπώντας τον τρόπο στην κοινωνία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Τα μαζεύει ο Δημ. Βέττας: «Μιλούσα για υποφορολόγηση πριν μπούμε στα μνημόνια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο Γ. Χουλιαράκης επιβεβαίωσε την τρύπα στα φορολογικά έσοδα – Από τον ΕΦΚΑ η υπεραπόδοση



    ΣΧΟΛΙΑ