• Πολιτική

    Νίκος Παππάς: Στις 14 Ιουλίου η ψηφοφορία για την παραπομπή του

    • NewsRoom

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Την Τετάρτη 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί τελικώς η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και θα ληφθεί η τελική απόφαση για την παραπομπή του ή μη. Απαιτούμενη πλειοψηφία είναι οι 151 ψήφοι.

    Η Ολομέλεια σε μια ειδική διαδικασία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον πρώην υπουργό στη διαδικασία του Δικαστικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

    Η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις με περιπτώσεις είναι πάγια και περιλαμβάνει τοποθετήσεις βουλευτών- ή και πολιτικών αρχηγών εφόσον το επιθυμούν- αλλά και του ίδιου του πρώην υπουργού.

    Αμέσως μετά η συνεδρίαση ολοκληρώνεται με μυστική ψηφοφορία, όπου το κάθε μέλος του κοινοβουλίου σημειώνει αν επιθυμεί την δίωξη ανά αδίκημα.

    Η βουλή επί της ουσίας καλείται να επικυρώσει τις εργασίες της επιτροπής που συμπέρανε πως ο κ. Παππάς επιχείρησε να δημιουργήσει το λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑCHANNEL, στο πλαίσιο του ελέγχου των «αρμών της εξουσίας» με τη βοήθεια του εργολάβου, Χρήστου Καλογρίτσα.

    Από τις τοποθετήσεις των κομμάτων ήδη έχει διαμορφωθεί μια ισχυρή πλειοψηφία που φτάνει τους 180 βουλευτές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μητσοτάκης με γγ ΟΟΣΑ: Αναγκαίος ο ανασχεδιασμός της φορολόγησης – Ο πλούτος να μένει στις χώρες που παράγεται

    Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ: Σημαντική η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ