• Πολιτική

    Νίκος Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν θέλει το όνομα «Μακεδονία»… στα ελληνικά

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    «Τροφή» στις φήμες που θέλουν να συζητείται μια σύνθετη λύση που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία» στα σλαβικά, αμετάφραστο, για την ΠΓΔΜ έδωσε μέσα από συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

    «Εμείς θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα ζητά μια σύνθετη ονομασία, ενιαία για όλες τις χρήσεις. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις διαφωνίες του Πάνου Καμμένου, τις οποίες χαρακτήρισε ως διαφορετικές απόψεις που είναι «φυσιολογικές να υπάρχουν στους κόλπους μιας κυβέρνησης», ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε με νόημα πως «Ο κ. Καμμένος δεν συμφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στα ελληνικά».

    Ο κ. Κοτζιάς διαβεβαιώνοντας πάντως πως θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η συμφωνία θα είναι καλή.

    Τέλος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία καθώς όπως είπε αποδεικνύεται ανίκανη ως αντιπολίτευσης γιατί δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα. «Η αντιπολίτευση της ΝΔ αρχίζει και τελειώνει στο αίτημα για εκλογές. Αυτό δείχνει μια φτώχεια» είπε ο Νίκος Κοτζιάς,

    Αντίθετα, όπως ανέφερε,  η κυβέρνηση δεν έχει καμία αναστολή να λύσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σήμερα δεν είμαστε στα βαφτίσια της ΠΓΔΜ. Είναι 25 ετών νεαρά κυρία. Την σύνθετη ονομασία την έχει δώσει η Ελλάδα από το 1995».

    Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας και ότι χωρίς λύση η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : «Σύνθετη ονομασία» προτείνει ο Κοτζιάς – Καμμένος: Έχω εμπιστοσύνη στον υπ. Εξωτερικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Νίκος Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και οι βουλευτές θα τη ψηφίσουν»



    ΣΧΟΛΙΑ