• Πολιτική

    Νίκος Χαρδαλιάς: Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Εύβοια – Επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 πεζοπόρα

    • NewsRoom

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Στην έκτακτη ενημέρωση προχώρησε στις 21.30 ο Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με τις φωτιές που συνεχίζουν για μια ακόμα ημέρα να καίουν ανεξέλεγκτες.

    Όπως είπε, έχει περιοριστεί η φωτιά στην Αττική. Υποστήριξε ότι σήμερα συνολικά είχαμε λιγότερες εκκενώσεις οικισμών. «Αντιμετωπίσαμε δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα», τόνισε.

    Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

    Επίσης αναφέρθηκε στις δυνάμεις από το εξωτερικό που συνδράμουν στην κατάσβεση. Όπως είπε, σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές είναι σε ύφεση.

    Στην Εύβοια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το νότιο μέτωπο εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης ενώ το βόρειο είναι εξαιρετικά δύσκολο ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα συνεχίσουν να επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρου. Εκεί επιχειρούν και δυνάμεις από την Ρουμανία, την Ουκρανία και την Σουηδία.

    Στην Ηλεία και στην Φωκίδα υπήρξε μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων, όπως είπε.

    «Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε.

    «Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Κόλαση στη Εύβοια: Σε Βασιλικά και Βουτά έφτασαν οι φλόγες (video) (upd)

    Φωτιά στην Αρκαδία: Σε Γορτυνία και της Μεγαλόπολη αντιμετωπίζονται τα πύρινα μέτωπα

    Σε πύρινο κλοιό η Μεσσηνία (video)



    ΣΧΟΛΙΑ