Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς για τις πλημμύρες: Πώς θα θωρακίσουμε περιοχές σε όλη την Ελλάδα 

  • NewsRoom

Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων


«Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε βάλει»

Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία με τις πλημμύρες που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται μία σειρά από έργα που θα γίνουν άμεσα προκειμένου να θωρακιστούν πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Από το πρωί βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κάτοικοι μετρούν τις ζημιές, καθώς περισσότερα από 40 σπίτια επλήγησαν. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και ο Δήμος «Παύλου Μελά» ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες δεκαετιών. Όμως για εμάς η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε βάλει και πρέπει να το κερδίσουμε.

Οφείλουμε να διαχειριστούμε τέτοια συμβάντα με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρξε και υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με την περιφέρεια για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας.

Πρέπει να μιλάμε λίγο και να κάνουμε έργα. Δεν μπορούν να έχουν γίνει λάθη πολλών ετών και να λυθούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα για να θωρακίσουμε την περιοχή και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα».


ΣΧΟΛΙΑ